Paraolimpijcima ostalo 50 dana do Tokija

Medijska radionica

U organizaciji Hrvatskog paraolimpijskog odbora (HPO) i Allianza Hrvatska održana je radionica za predstavnike medija u sklopu koje su hrvatske paraolimpijske i paraolimpijci, koji će se natjecati u Tokiju na Paraolimpijskim igrama, kroz različite teme novinarima predstavili paraolimpijski svijet i sportove u kojima se natječu. Na radionici je održan i okrugli stol na temu zastupljenosti žena u paraolimpijskom sportu.

Riječ je o tradicionalnom okupljanju pred Paraolimpijske igre koje se održava već šesti put s ciljem da se predstavnici hrvatskih medija bolje upoznaju s paraolimpijskim sportom, kao i inspirativnim, odlučnim i hrabrim sportašima koji ulažu mnogo truda i odricanja kako bi izborili plasman na Paraolimpijske igre.

Predstavnici medija su kroz ovogodišnju radionicu upoznati s paraolimpijskim sportovima u kojima ćemo po prvi puta imati predstavnike na Paraolimpijskim igrama – para boćanjem, para taekwondoom i para triatlonom te hrvatskom reprezentacijom koja se trenutno sastoji od 20 hrvatskih paraolimpijaca koji su izborili svoj odlazak na Paraolimpijske igre u Tokio.

Markešić,Jakovac, Sobočan,Vuković,Držaić

Osim paraolimpijaca koji će u Tokiju upisati svoj debitantski nastup – Ivana Mikulića, Antonija Franka i Davora Komara, događanje su uveličale i tri paraolimpijske sportašice – Jelena Vuković, Nataša Sobočan i Ruža Markešić koje su iz perspektive sportašica s invaliditetom iznijele svoja iskustva u svijetu paraolimpijskih sportova te s kakvim su se sve preprekama susretale tijekom života i sportske karijere.

“Medijske radionice su vrlo važne jer kroz njih sustavno približavamo paraolimpizam predstavnicima hrvatskih medija. Iz godine u godinu vidimo pomake, ali smo još daleko od cilja. Drago mi je što smo i ove godine u suradnji s našim partnerom Allianzom Hrvatska medijima približili naše paraolimpijce i nove sportske discipline u kojima će se natjecati u Japanu. Nadam se da će naši sportaši oduševiti svojim rezultatima, ali i da će mediji adekvatno popratiti njihove uspjehe i priče – i onda kada se maknu s pozornice koju predstavljaju Paraolimpijske igre“, izjavio je Josip Držaić, dopredsjednik HPO-a.

Antonio Franko,Ivan Mikulić, Davor Komara

Na medijskoj radionici sudjelovao je i paraolimpijac Davor Komar, koji je istaknuo važnost ovakvih događaja za razvoj paraolimpijskog sporta u Hrvatskoj.

“Važnost organizacije ovakvih događaja je izrazito velika, jer mediji i javnost u Hrvatskoj još nisu upoznati niti s osnovama sporta osoba s invaliditetom, a da ne pričamo o informiranosti kada je riječ o uspjesima paraolimpijaca. Mislim da naši sportaši svojim radom, zalaganjem i značajnim sportskim uspjesima mogu i trebaju još više motivirati hrvatsku javnost“, poručio je Davor Komar, prvi predstavnik Hrvatske u para boćanju na Paraolimpijskim igrama.

Domaćin medijske radionice i ove godine je bio Allianz Hrvatska, koji već godinama podržava razvoj paraolimpijskog sporta u Hrvatskoj, ali i svijetu.

“Nastup na Paraolimpijskim igrama vrhunac je svakog sportaša s invaliditetom, stoga nas mogućnost da ih u tome podržimo čini zaista sretnima. Uz ljubav i strast prema sportu koju su paraolimpijci demonstrirali i na ovoj medijskoj radionici, sigurni smo da će naši svjetski rekorderi i europski prvaci i ove godine cijelu Hrvatsku učiniti ponosnima i vratiti se s brojnim medaljama iz Tokija. Kao njihov dugogodišnji partner s njima ćemo slaviti svaki uspjeh te ih u budućnosti nastavljamo podržavati još snažnije“, izjavila je Marijana Jakovac, članica uprave Allianz Hrvatska.

Marijana Jakovac, Allianz & Josip Držaić, HPO

Paraolimpijske igre u Tokiju održat će se od 24. kolovoza do 5. rujna, a ove će se godine natjecati više od 4000 paraolimpijaca iz cijeloga svijeta u 22 sportske discipline. Boje Hrvatske branit će čak dvadeset hrvatskih paraolimpijaca.

PARAOLIMPIJCI