Pašman prva stanica atraktivnog prvenstva Hrvatske u odbojci na pijesku

Odbojka na pijesku

Prvenstvo Hrvatske u odbojci na pijesku počinje na Pašmanu, od 5. do 7. srpnja. Igrat će se na centralnom terenu u neposrednoj blizini pašmanske rive te novoizgrađenom terenu u Banju, a prijaviti se mogu svi – profesionalci ili amateri.

”Jako nam je drago što prvi puta Prvenstvo Hrvatske dolazi na Pašman, vjerujem kako će prekrasna lokacija i atraktivan sport privući brojne domaće i strane gledatelje. Nastupiti na turniru mogu svi koji to žele, čak i turisti s plaže, a to je najveća prednost ovog turnira. Sve što je potrebno je ispuniti obrasce koji se nalaze na službenim stranicama Hrvatskog odbojkaškog saveza i potom poslati prijavu. Za one koji dolaze s plaže pripremili smo sve potrebno za nastup na turniru,” najavio je turnir povjerenik za natjecanje Dejan Kljajić.

Natjecatelji se za kvalifikacijski turnir mogu prijaviti do petka 5. srpnja do 14 sati, a već u 15 sati počinju prve utakmice. Sistem natjecanja je dvostruku repasaž s 12 parova. Žensko finale je na rasporedu u nedjelju u 17 sati, a muško istog dana u 18 sati.

Natjecatelje će dodatno motivirati i bogat nagradni fond od 30.000 kuna po turniru.

Pašman je prvi grad u turneji ovogodišnjeg Prvenstva Hrvatske koje se nakon toga nastavlja u Đakovu (2. do 4. kolovoza), Opatiji (8. do 11. kolovoza), Đurđevcu (23. do 25. kolovoza) i Zagrebu (6. do 8. rujna).

Prvenstvo Hrvatske u odbojci na pijesku organizira Hrvatski odbojkaški savez.

OSTALI SPORTOVI
Tagged with: