Pavić i Bijač zaključali vrata, Hrvatska deklasirala JAR!

pavic

Bilo je pitanje, s koliko će razlike olimpijski pobjednici pobijediti Južnoafrikance? Završilo je 19 razlike, koliko su naši postigli pogodaka. Naime, prvi put na velikom natjecanju Hrvatska je sačuvala svoju mrežu netaknutom.

Isto se dogodilo i u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Ateni 2004. godine kada su naši u polufinalu turnira dobili Rumunje s 13:0 u Riju.

Prve dvije četvrtine branio je Josip Pavić, a zadnje dvije Marko Bijač, kojem je to debi na velikom natjecanju, pamtit će se njegov obrana kontre JAR-a pri rezultatu 17:0, isto kao što je i Pavić skinuo dva zicera na početku, pamtit će se i šrauba Paula Obradovića koju minutu prije sjajne Markove obrane za 16:0…

Naše vaterpoliste, koji su u skupini ‘B’ osvojili prvo mjesto sa stopostotnim učinkom, osigurali to još prije posljednje utakmice u skupini protiv JAR-a, sad u osmini finala čeka posljednje plasirana reprezentacija skupine ‘A’ – Novi Zeland.

To je reprezentacija koja je po kvaliteti uz bok JAR-u, ako ne i slabija. Prije 19 godina Hrvatska je na SP-u bila bolja od Novog Zelanda sa čak 35:1.

Dakle, jasno je, pred našima je još jedno zagrijavanje za ono što ih očekuje u samoj završnici SP-a kada ćemo dobiti odgovor koliko mogu. Počevši od četvrtfinala u kojem će nas čekati bolji iz ogleda između Njemačke i Australije, koju vodi Elvis Fatović, a koja je protiv Mađara odigrala danas 9:9, na startu pružila dobar otpor Srbiji (poraz 10:7), a potom dobila Kinu s 9:7.

Ako prođemo u polufinale, budući se još ne zna tko će u skupini ‘A’ biti prvi, tko drugi, a tko treći, recimo, čekat će nas Mađarska, Grčka, Crna Gora i(li) Španjolska, ako ne bude iznenađenja. Uglavnom, tek u finalu ili u utakmici za treće mjesto naši mogu igrati protiv Srbije i(li) Italije, ne prije.

 

SKUPINA ‘B’/3. KOLO Hrvatska – JAR 19:0

BARCELONA Olimpijsko plivalište. Gledatelja 300. Suci: Shi Wei Ni (Kina) i Masoud Rezvani (Iran).

HRVATSKA: Pavić, Lončar (1), Milaković, Paškvalin, Joković (2), Bukić (1), Muslim (1), Bušlje, Sukno (5), Dobud (3), Šetka (3), Obradović (3), Bijač. Izbornik: Ivica Tucak.

JUŽNOAFRIČKA REPUBLIKA: Flatscher, E. Le Roux, Card, Badenhorst, Rodda, Kyte, Dowens, Bell, Whyte, P. Le Roux, Molyneux, Kajee, Stewart. Izbornik: Brad Rowe.

Igrač više: Hrvatska 3/3, JAR 5/0.

Peterci: Hrvatska -, JAR -.

Četvrtine: 3:0, 4:0, 7:0, 5:0.

OSTALI SPORTOVI

Ostavi komentar