Pavić i Jurak izborili drugo kolo, Vekić bez pobjede i u parovima

Jurak, Rodionova, Instagram

Na otvaranju turnira parova u Wimbledonu uspješni su bili Mate Pavić i Darija Jurak, dok je Donna Vekić upisala još jedan poraz.

Pavić i Novozelanđanin Venus postavljeni su za 16. nositelje, ali su u prvom kolu imali neugodne suparnike, kombinaciju Guccione i Sa. Prvi set dobili su u tie-breaku, dok im je u drugom bio dovoljan jedan oduzeti servis, za konačnih 7:6(3) i 6:3. U drugom kolu protivnici će im biti bolji iz susreta Pella/Zeballos – Duran/M. Gonzalez.

Dodig i Melo postavljeni su za pete nositelje i u prvom kolu će igrati protiv Francuske kombinacije Mathieu/Paire.

Nakon osvajanja titule u Eastbourneu, Darija Jurak i Anastasia Rodionova uspješno su krenule s nastupima na Wimbledonu, iako su protiv Kineskinja Xu/Zheng bile na velikim mukama. Prvi set su Rodionova i Jurak dobile u dramatičnom tie-breaku, u kojem su nadoknadile velik zaostatak (2:6), spasile četiri set-lopte i sa šest uzastopnih poena došle do prednsoti.

U drugoj dionici su i Hrvatica i australska predstavnica gubile svoj servis te su u trećem bile na rubu poraza. Kineskinje su vodile 5:2, ali Jurak i Rodionova ponovno rade sjajnu seriju i ovog puta s pet uzastopnih gemova dolaze do pobjede (7:6, 2:6, 7:5) nad devetim nositeljicama i ulaska u drugo kolo Wimbledona.

Za treće kolo borit će se protiv pobjednica susreta Flipkens/Petkovic – Konta/Sanchez.

Donna Vekić je sa Slovakinjom Hantuchovom protiv kombinacije Brengle/Maria osvojila četiri gema (6:1, 6:3) te nije opravdala pozivnicu organizatora.

TENIS