Pavle Vujasin postao svjetski i europski juniorski dvoranski rekorder!

Vujasin Pavle

U ova izazovna vremena svjetske pandemije koronavirusa za dobre vijesti pobrinuo se Pavle Vujasin, član Grebengradskih streličara iz Novoga Marofa.

Od sredine siječnja ove godine ‘goli luk’ je službeno priznati stil na međunarodnim natjecanjima, uz zakrivljeni i složeni luk. Otvorile su se prijave svjetskih i europskih rekorda u ovome stilu, a prije nekoliko dana Svjetska streličarska organizacija (World Archery) obznanila je prve rekordere. Među njima se našao i jedan iz Hrvatske, Pavle Vujasin, koji je tako postao svjetski i europski, juniorski dvoranski rekorder na 25 metara.

Pavle trenira i gađa golim lukom tri godine, pod budnim okom svog trenera Zorana Marenčića, a do sada se uz mnogobrojne medalje s nacionalnih turnira može pohvaliti i s 12 nacionalnih rekorda.

Streličarstvom se počeo baviti zahvaljujući bratu: “Počeo sam gađati 2017. godine, jer je moj brat trenirao te mi ga je bilo zanimljivo gledati. S vremena na vrijeme sam mu znao ukrasti luk, a streličarstvo sam zavolio s prvom ispucanom strijelom“.

Postizanje svjetskog rekorda je velika pohvala i poticaj za danji rad, a u tome ga ne može spriječiti ni ovo razdoblje prepuno zabrana i ograničenja. Naime, klub mu je posudio metu tako da može trenirati kod kuće, a za sva pitanja i savjete trener je uvijek na raspolaganju preko svih komunikacijskih kanala.

OSTALI SPORTOVI