Petra i Tijana u finalu Svjestkog kupa u Guimaraesu

Petra Furač

Tijana Korent Tkalčec i Petra Furač u kvalifikacijama preskoka na Svjetskom kupu u Guimaraesu izborile plasman u subotnje finale.

Tkalčec, odnedavno Korent, u završnicu ulazi kao najbolja u kvalifikacijama. Za svoje je portugalske skokove Tijana zaradila prosječnu ocjenu 13.425. U finalu će joj društvo praviti još jedna hrvatska gimnastičarka – Petra Furač, koja je na preskoku zauzela peto mjesto (12.375).

“U finale sam ušla kao prva, no nisu sve cure skakale svoje uobičajene skokove. Kanađanka i Portorikanka išle su samo glatke skokove bez šraubi. U subotu sigurno ne bude takav rezultat, budući da one imaju prostora za još šest desetinki poboljšati svoje skokove, ali ja sam zadovoljna i sa samim ulaskom u finale,” osvrnula se Tijana.

Petra Furač i Ana Đerek nastupile su i u kvalifikacijama dvovisinskih ruča, no obje naše predstavnice nisu izborile nastup u finalu. Petra je za svoju vježbu zaradila ocjenu 10.300 (11. mjesto), dok je Ana dobila 9.550 te naposljetku završila kao 12.

Više sreće nisu imali niti muški članovi hrvatske reprezentacije na Svjetskom kupu u Portugalu. Najbliži finalu ostao je Renato Prpić koji zahvaljujući devetom mjestu kvalifikacija konja s hvataljkama (12.300) u subotnjem finalu ima status prve rezerve. Matija Baron na istoj je spravi završio kao 14. (10.800), dok je Aurel Benović nakon subotnje povrede kvalifikacije partera završio kao jedanaesti (11.800).

OSTALI SPORTOVI