Poznat popis putnika za malonogometno Socca Svjetsko prvenstvo: Izbornik Kovač pozvao i Luku Modrića

Kovač, Keleš, Socca Croatia

Dino Škibola, Mario Skorin, Filip Vojnović, Marko Pavlović, Karlo Stojić, Valentino Kolić, Marin Ležaić, Dominik Zeko, Luka Modrić, Ilija Radovac, Petar Ježić, Karlo Pagadur, Darko Duvnjak te vratari Ernest Malarić i Vedran Vrhovec ovogodišnji su hrvatski aduti za Socca Svjetsko prvenstvo u malom nogometu koje se održava na Kreti.

Izbor je to legende hrvatskog malog nogometa Dina Kovača, koji će i ove godine u ulozi izbornika voditi nacionalnu malonogometnu izabranu vrstu.

”Na temelju kvalitete te onoga što su pokazali na treninzima i utakmicama odlučio sam se za ovih 15 igrača. Njih 15 ima pravo nastupa na Svjetskom prvenstvu, a koliko će ih točno ići ovisi o financijama. Za sada ih ide 12 ili 13, ali nadamo se kako će možda biti mogućnosti da povedemo i svih 15 igrača ako na brzinu Savez pronađe još nekog sponzora”, izjavio je izbornik Kovač.

Na ovogodišnjem popisu našlo se i pet ‘starih’ reprezentativca, koji su predstavljali Hrvatsku na prošlogodišnjem premijernom Svjetskom prvenstvu u Portugalu.

”Skorin, Pavlović, Škibola, Vojnović i Pagadur već su osjetili čar igranja na velikoj sceni, a vjerujem da će se i novi dečki dobro uklopiti u ulozi reprezentativaca. Napravit ćemo u narednih par dana nekoliko treninga. Imamo u planu odigrati i prijateljske utakmice sa Slovenijom. Imamo problema s okupljanjem obzirom na mnogobrojne obveze igrača. Posao pa veliki nogomet, a treba naglasiti da nije ni jednostavno dolaziti u Zagreb na treninge iz svih dijelova Hrvatske. Teško je to sve uskladiti. Ali smatram da ćemo do Grčke biti spremni”, kazao je Kovač te se osvrnuo i na jedan izostanak.

”Nažalost, zbog poslovnih obveza ove godine ne možemo računati na jednog od ponajboljih igrača naše reprezentacije Marija Raca, kojeg će se mnogi navijači sjetiti po golu s lanjskog Svjetskog prvenstva u utakmici protiv Njemačke. Ali koga nema bez njega se mora i uvjeren sam da će ostali igrači znati nadoknaditi njegov izostanak”.

Jednu prijateljsku utakmicu hrvatski reprezentativci već su odigrali. Od Mađarske su na njihovom terenu u Budimpešti poraženi s 4:2, ali to izbornika Kovača nije obeshrabrilo. Ta utakmica dobro mu je došla kao selekcijska pred objavu popisa igrača koji se morao poslati ISF-u, Svjetskoj malonogometnoj federaciji (International Socca Federation).

Podsjetimo, Hrvatska se odlukom ždrijeba našla u vrlo atraktivnoj i teškoj skupini B, gdje će snage morati odmjeriti s Brazilom, Kolumbijom, Turskom i Alžirom, ali ambicije su visoke. A kako i ne bi bile kada su naši reprezentativci lani pokazali da mogu parirati najboljima. Tada su u skupini svladali Njemačku, aktualne svjetske prvake, s 2:0.

”Dobili smo jednu od najjačih skupina, uz bok onoj u kojoj su se našli aktualni prvaci Nijemci. Brazil i Turska nastupili su na prošlogodišnjem prvenstvu, dok su nam Kolumbija i Alžir totalna nepoznanica. Da će nam biti lako, neće. Ali vjerujem u svoje dečke i mislim da ćemo proći skupinu. Želja mi je da dođemo barem do polufinala, ali idemo korak po korak”, zaključio je na kraju izbornik.

Socca SP u malom nogometu počinje 12. listopada, a prvu utakmicu u skupini Hrvatska će igrati istoga dana protiv Turske.

HRVATSKA MALONOGOMETNA SOCCA REPREZENTACIJA

Ernest Malarić
Vedran Vrhovec
Marko Pavlović
Dino Škibola
Mario Skorin
Filip Vojnović
Valentino Kolić
Karlo Stojić
Luka Modrić
Dominik Zeko
Marin Ležaić
Karlo Pagadur
Petar Ježić
Ilija Radovac
Darko Duvnjak
IZBORNIK: Dino Kovač

IZDVOJENO NOGOMET