Podravka Vegeta na otvaranju EHF Lige prvakinja kod sjajnog norveškog Larvika: “Želja nam mora postati cilj”

Podravka Vegeta 2013-2014

Podravka Vegeta 2013-2014Hrvatske prvakinje, rukometašice koprivničke Podravke Vegete, ove subote 5. listopada kreću s natjecanjem u EHF Ligi prvakinja i to protiv najbolje norveške ekipe, finalista prošlosezonskog najelitnijeg europskog natjecanje, Larvika.

Koprivničanke su prošle kroz turbulentno razdoblje, krenule u preoblikovanje kako bi se sanirala dugovanja, a kadar igračica drastično je promijenjen u odnosu na prošlu sezonu. Natjecanje u Regionalnoj ligi otvorile su s dvije pobjede, dva poraza i jednim neodlučenim rezultatom u pet dvoboja, a otvaranje u Ligi prvakinja praktički nije moglo biti zahtjevnije, nakon dugog i napornog puta do Arene u Larviku.

Trener koji se upustio u rekonstrukciju ekipe za novu sezonu, Goran Mrđen, ipak je zadovoljan odrađenim pripremama. “S pripremama sam zadovoljan. Uvijek se može bolje. Malo su nas omele neke ozljede, a najviše nas je omela ozljeda Andree Čović. Zbog toga nismo na toj poziciji mogli uigrati neke stvari. Puno je novih igračica i bit će nam potrebno vrijeme za realizaciju naših zamisli. Trebalo je dovesti u određenu fizičku spremu, taktički znati što ćemo u jednoj vrsti obrane, što u drugoj, što ćemo u napadu na 6-0, što ćemo na 5-1, što ćemo uraditi kad smo u kontri, kako se vraćamo, kako vučemo polukontru, pa kad sve to zbrojimo, još da dođemo u pucačku formu…”

“Naša ‘forca’ bi trebala biti da smo mi gladni rezultata, gladni uspjeha i to je nešto što bi trebala biti prevaga. Ako se budemo tako ponašali, onda ćemo i na treningu sve te stvari brže usvojiti,” istaknuo je Mrđen u razgovoru za službenu klupsku stranicu.

Pohvalio je i radnu atmosferu unutar svlačionice: “Djevojke to znaju, imam osjećaj kako je atmosfera unutar ekipe u redu, što je jako bitan detalj. Nama je velika stvar da imamo međusobno dobar odnos, da dobro treniramo, da smo požrtvovni i da na utakmici dajemo sve od sebe do zadnje sekunde. Na to se treba naučiti. Kad je u Ljubljani Krim poveo u drugom poluvremenu s većom razlikom i kad sam pogledao lica svojih igračica, malodušnost koju sam vidio jako me je zasmetala. Mi se ne smijemo predati u kojem god smjeru utakmica išla.”

Rukometašice Podravke Vegete smještene su u jaku skupinu, zajedno s norveškim Larvikom, makedonskim Vardarom, koji se strahovito pojačao u posljednje vrijeme te španjolskom ekipom Balonmano Bera Bera. “Nije prvi puta. Ova situacija slična je prošlogodišnjoj. Postoje dvije, tri ekipe koje su nedodirljive, kao Larvik, Györ, ali i ostale ekipe imaju kvalitetu da mogu iznenaditi.”

Podravka Vegeta, Mrđen, Foto Ivo Čičin-MašanskerTrener Mrđen osvrnuo se i o postavljenim ciljevima za novu sezonu, kao i eventualnom osvajanju trećeg mjesta i nastavku natjecanja u Kupu pobjednica kupova: “Teško mi je reći. Ne mogu u sportu ništa obećati. Možda sam ja sam to više potencirao, ali nitko mi nije dao zadatak. Ima dvije logike. Jedna je da postavite cilj nisko, ili malo iznad razine pa sve što napravite je dobro i to je možda bolje za mir. Druga je da postavite cilj možda iznad svojih mogućnosti pa vas to stalno vuče da budete bolji, stalno napadate taj cilj, a onda, ako se ne ostvari, događa se razočaranje.”

“No, kako god to bilo razočaranje, ja sam za ovu drugu logiku, jer mislim da je sportski da ako se već natječeš dođeš tamo i ako jesu bolji, onda ih i napadneš. Jer ako nećemo napadati one koji su iznad nas, onda sve to postaje, da ne kažem, besmisleno. Želja mora postati cilj,” smatra strateg Koprivničanki.

“I sad se vraćam na priču o cilju. Ako to ostvarimo, mislim da će nas to dignuti, da će nam to dati samopouzdanje, da će nam to biti jako velika stvar za nastavak natjecanja u Kupu kupova, Regionalnoj ligi, a posebice mislim u hrvatskoj ligi. Takav jedan okidač nam treba da nakon svega vjerujemo da možemo nešto napraviti u ovako biranom društvu,” istaknuo je Mrđen.

Prvi protivnik gotovo je nepremostiva prepreka, ali rukometašice Podravke trudit će se pokazati sve svoje kvalitete protiv Larvika: “Ne znam što mogu očekivati, jer svaka nam je utakmica drugačija. Probat ćemo se nametnuti i parirati u trčanju. Njihova najveća kvaliteta su kontra i polukontra, uz vrhunske vratarke, koje to omogućavaju. Moramo probati da nam napad potraje, ali ne da budemo pasivni nego da pokažemo svoje kvalitete kako do pogotka možemo stići i organiziranom igrom. Ne smijemo pucati u 15 sekundi napada, osim ako nije izgledna prilika za to. Treba biti strpljiv i dovesti njih do situacije da budu nestrpljivi.”

“To nam je glavno razmišljanje za utakmicu, a, sad, ne znamo kako će to proći. Logično je da bi realizacija trebala biti super, ali znamo da su s druge strane vrhunske golmanice. Svejedno, ako bi nam to prošlo, onda bi imali dodatni motiv za iduće utakmice Lige prvakinja,” zaključio je za kraj najave teške utakmice protiv norveških prvakinja.

Dvoboj prvog kola u Skupini D EHF Lige prvakinja između Larvika i Podravka Vegete na rasporedu je od 19.30 sati. (Foto: Ivo Čičin-Mašansker/rk-podravka)

Ekipa Podravke Vegete za Sezonu 2013./14.:

1 Antonija Jukić, 2 Andrea Čović, 4 Tina Gavranić, 5 Iva Pongrac, 6 Sara Šenvald, 7 Dina Havić, 8 Jelena Živković, 9 Lea Vukojević, 10 Ekatarina Nemaškalo, 11 Ena Zagorščak, 12 Ivana Kapitanović, 13 Vesna Milanović Litre, 14 Ivana Dragišić, 15 Marijeta Vidak, 16 Mirjana Milenković, 17 Antonia Oremović, 18 Lana Dušak, 25 Jelena Trifunović, 91 Anita Poljak. Stručni stožer: trener Goran Mrđen i pomoćnik Filip Turk, službeni predstavnik Krunoslav Tkalec i fizioterapeut Bojan Savić.

 

 

AKTUALNO RUKOMET

Ostavi komentar