Podravka Vegeta s ‘plus četiri’ ide na uzvrat u Njemačku: Cure su odigrale fenomenalno, ali ovo je tek prvo poluvrijeme

Podravka Vegeta - Thuringer EHF Kup (11)

Rukometašice Podravke Vegete odlično su odradile prvu utakmicu četvrtfinale EHF Kupa i 27:23 pobjedu nose na uzvrat kod njemačkog Thüringera, iduće nedjelje u 14 sati.

Uspjele su Koprivničanke do poluvremena stvoriti prednost od tri pogotka viška (15:12), a iako su u finišu dvoboja gošće zaprijetile, ekipa Zlatka Saračevića je uspjela pred svojim glasnim navijačima sačuvati solidnu razliku za drugi okršaj.

Kod Podravka Vegete najučinkovitija je bila Tsakalou s devet pogodaka, a kod Thüringera Mariana Ferreira Lopes sa šest.

“Čestitam Koprivnici na fenomenalnoj atmosferi, ali i svojem kolegi treneru na pravoj utakmici u kojoj je bilo dobrih perioda igre s obje strane, nadigravanja te je bila teška utakmica. Cure su odigrale fenomenalnu utakmicu, ali ovo danas je bilo samo prvo poluvrijeme. Drugo se igra sljedećeg tjedna u Njemačkoj,” istaknuo je Saračević.

Lamprini Tsakalou je odigrala odličnu utakmicu: “Hvala navijačima! Atmosfera u dvorani je bila nevjerojatna. Odigrale smo dobru utakmicu u kojoj smo bile koncentrirane od početka te je želja za pobjedom bila jaka. Uspjele smo zadržati prednost koju smo stekle na početku utakmice. Griješile smo, no dobro je da smo ostale dovoljno koncentrirane da se rezultat nije okrenuo. Važno je i sljedećeg tjedna dobro odigrati u gostima.”


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Podravka Vegeta i Thüringer danas su u Sportskoj dvorani Gimnazije Fran Galović u Koprivnici odigrali prvu utakmicu četvrtfinala EHF Kupa. Bolje su bile rukometašice Podravka Vegete s rezultatom 27:23. Igralo se pred nešto više od dvije tisuće gledatelja. Kod Podravka Vegete najučinkovitija je bila Tsakalou s devet pogodaka, a kod Thüringera Mariana Ferreira Lopes sa šest. Spomenimo još kako je Podravka Vegeta tijekom cijele utakmice bila u vodstvu, a koprivnička publika još je jednom fenomenalno navijala za domaće rukometašice. Nakon utakmice trener Podravka Vegete Zlatko Saračević je izjavio: Čestitam Koprivnici na fenomenalnoj atmosferi, ali i svojem kolegi treneru na pravoj utakmici u kojoj je bilo dobrih perioda igre s obje strane, nadigravanja te je bila teška utakmica. Cure su odigrale fenomenalnu utakmicu, ali ovo danas je bilo samo prvo poluvrijeme. Drugo se igra sljedećeg tjedna u Njemačkoj. Lamprini Tsakalou danas je odigrala odličnu utakmicu, a nakon nje je izjavila: Hvala navijačima. Atmosfera u dvorani je bila nevjerojatna. Odigrale smo dobru utakmicu u kojoj smo bile koncentrirane od početka te je želja za pobjedom bila jaka. Uspjele smo zadržati prednost koju smo stekle na početku utakmice. Griješile smo, no dobro je da smo ostale dovoljno koncentrirane da se rezultat nije okrenuo. Važno je i sljedećeg tjedna dobro odigrati u gostima. Više na linku u opisu stranice. Foto: @ivan_brkic_brka #rkpodravka #vegeta #podravka #doksrcekuca #volimpodravku #crohandball #handball #rukomet #ehf #ehfcup #ehf_cup #volimrukomet

Objavu dijeli RK Podravka Vegeta (@rk_podravka_vegeta)

PODRAVKA VEGETA: Risović (7), Ećimović (1+1); Turk 2, Beganović 3, Karlovčan 1, Popović, Džono 1, Milosavljević 4(1), Mugoša, Franušić, Stanko 3, Gjorgjijevska, Tsakalou 9(2), Benko 3, Carlos 2. TRENER: Zlatko Saračević.

RUKOMET