Ponovno u bazenu: Nadamo se nastavku natjecanja krajem lipnja ili početkom srpnja

Mladost HAVK (7)

Vaterpolisti HAVK Mladosti odradili su prvi trening u bazenu nakon 12. ožujka kada su treninzi prekinuti zbog epidemije koronavirusa. Žapci će od sada trenirati vodeći računa o protuepidemijskim mjerama i pridržavajući se strogih uputa nadležnih službi. Trenirat će u odvojenim grupama po četvero, a uz njih na bazenu smije biti samo jedan trener.

”Osjećamo se kao prvašići! Dolazimo ponovno na naš prekrasan bazen i drago nam je da smo se vratili. Želja nam je polagani povratak u trenažni proces putem prilagodbe na vodu. To je iznimno važno, voda je specifičan medij i ako nemamo trening dva puta dnevno ne dopušta nam da se izražavamo kako bismo trebali. Trebali bismo se početi kompletirati 11. svibnja i početi s pripremama za završnicu hrvatskog prvenstva. Ne znamo kada će se natjecanja nastaviti, nadam se da bi to moglo biti krajem lipnja ili početkom srpnja,” izjavio je trener Mladosti Zoran Bajić.

Mladost HAVK (6)

Svakodnevne treninge u bazenu i teretani Žapci su bili prisiljeni zamijeniti treninzima u svojim domovima i sobama. I u takvim okolnostima uspjeli su održati optimalnu formu zahvaljujući planu treninga koji im je pripremio kondicijski trener Pero Kuterovac. Vaterpolistima je ipak najdraže biti u vodi te kapetan Mladosti Ivan Marcelić ne skriva zadovoljstvo povratkom u prirodno vaterpolsko okruženje.

Mladost HAVK (5)

‘Trenirali smo svaki dan, što se tiče fizičkog dijela van bazena. Važan je dio povratka u bazen i to je sada pred nama,” izjavio je Ivan te dodaje: ”Čudan je osjećaj vratiti se u bazen nakon gotovo dva mjeseca. Naravno, svi smo sretni zbog povratka i nadamo se da će situacija uskoro dopustiti postepeni povratak u potpunu normalu!”

Mladost HAVK (2)

Mladostaši trenutno nisu u kompletnom sastavu. Igrači koji nisu iz Zagreba u svojim su gradovima, dok su Amerikanac Alex Bowen, Rus Konstantin Harkov i Srbin Miloš Ćuk u svojim zemljama. Igrač Lovre Miloš nada se da će se momčad uskoro okupiti u punom sastavu te što prije vratiti natjecanjima.

Mladost HAVK (1)

”Bio je ovo jedan drugačiji trening, uz poštovanje svih mjera Stožera civilne zaštite. Naravno, odličan je osjećaj vratiti se u bazen čak i u tim okolnostima. Ovo su uvodni treninzi, bazirani na plivanju i malo tehnike. Nadam se kako ćemo uskoro moći kompletirati se i trenirati kao cijela ekipa te s vremenom dočekati i prve utakmice,” dodao je Lovre.

Mladost HAVK (3)

Uz Ivana i Lovru trenutno treniraju još Jerko Anzulović, Marin Dašić, Matias Biljaka, Luka Bajić, Marko Miškić i Tomislav Stipo Samardžić. Mladost je prije uvođenja mjera bila u drugoj fazi doigravanja Regionalne lige i na četvrtom mjestu u skupini Ligi prvaka ali službenih odluka o nastavku natjecanja za sada nema tako da će navijači još malo pričekati povratak vaterpolskih uzbuđenja u Zagreb.

VATERPOLO VODENI SPORTOVI