Poraz nakon više od godinu dana: Ozljeda i odlična suparnica zaustavili Sandru Perković na 63. Hanžekovićevom memorijalu!

Sandra Perković, zagreb-meeting.com

Sandra Perković, zagreb-meeting.comNajbolja hrvatska sportašica, atletičarka Sandra Perković, nije uspjela pred svojima navijačima u Zagrebu stići do pobjede na 63. Hanžekovićevom memorijalu.

Aktualna olimpijska pobjednica, svjetska i dvostruka europska prvakinja na Hanžek je stigla uz probleme s ozljedom trbušnog zida te kako je sama rekla, ne bi niti nastupila da se ne radi o domaćem mitingu u Zagrebu. Pokazalo se kako su zdravstveni problemi i izuzetno raspoložena suparnica bili dovoljna kombinacija za prvi poraz na nekom bacalištu za Sandru Perković još od srpnja prošle godine u Parizu.

Na odlično ispunjenom stadionu Mladosti uz Savu Sandra je krenula prva i odmah gotovo srušila svoj rekord mitinga. Bacila je 65,63 metra, samo 15 centimetara manje. U drugoj seriji hitac nije bio ispravan, u trećoj je Perković bacila 62,77, dok u posljednje tri serije više nije imala snage za ispravno bacanje.

Na njenu žalost, upravo u Zagrebu ove godine je američka veteranka, 34-godišnja Gia Lewis-Smallwood, u petoj seriji bacila svoj osobni rekord, ujedno i rekord Hanžeka od 66,29 metara. Lewis-Smallwood tako je sasvim zasluženo, sjajnim rezultatom, osvojila prvom mjesto na ovogodišnjem natjecanju, ispred Sandre Perković koja je završila druga. Treća Nadine Müller bacila je gotovo tri metra manje od Sandre.

Sjajna je bila i hrvatska visašica Ana Šimić, koja je u izostanku Blanke Vlašić razveselila domaće navijače osvojenim trećim mjestom s preskočenih 195 cm, samo centimetar manje od njenog osobnog rekorda. Prva je s istom visinom, ali manjim ukupnim brojem pokušaja bila Ruskinja Irina Goredeeva, dok je na drugom mjestu također s 195 cm bila Šveđanka Emma Green Tregaro.

Ana Šimić“Super je ovo rezultat, malo sam i iznenađena pošto je kraj sezone. potaknula me odlična konkurencija, to su cure koje inače skaču i preko dva metra i nadam se kako ću i ja uskoro na te visine,” kazala je 23-godišnja Ana Šimić. (Foto: zagreb-meeting.com)

Bacanje diska, djevojke:
LEWIS-SMALLWOOD Gia – 66,29 m
PERKOVIĆ Sandra – 65,53 m
MÜLLER Nadine – 62,55 m

Skok u vis, djevojke:
GORDEEVA Irina – 195cm
GREEN TREGARO Emma – 195cm
ŠIMIĆ Ana – 195cm

 

 

AKTUALNO OSTALI SPORTOVI

Ostavi komentar