Povijesni dan za hrvatsko skijanje

Cro Ski

Ovogodišnju će Snježnu kraljicu posebno pamtiti četvorica hrvatskih skijaša koji su s 5., 12., 15. i 23. mjestom ostvarili iznimne rezultate, a neki od njih i vlastite rekorde.

Sjajni Nijemac Linus Strasser osvojio je utrku Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa „Snow Queen Trophy“ 2021. i time zaslužio titulu novog sljemenskog kralja, no bio je ovo i povijesni dan za hrvatsko skijanje, s čak četvoricom hrvatskih predstavnika u drugoj vožnji i pokojim vlastitim rekordom.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli CroSki & SQT (@cro_ski)

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić oduševio je ljubitelje skijanja i visokim 5. mjestom (2:01:77) ostvario najbolji slalomski rezultat u karijeri kojim se uspeo na 6. mjesto u ukupnom poretku Svjetskog skijaškog kupa.

“Ovo je stvarno jako lijepa stvar. Jako sam sretan što sam uspio drugi lauf odraditi jako, bacio sam se koliko ide i ušao u top 10 u slalomu, što mi je i bio cilj za ovu sezonu. Staza je bila dobra, no u drugoj vožnji se počela lediti pa je bilo teško. No dobro sam se snašao i odradio bez prevelikih pogreški i dobio puno novih bodova za slalom. Jako sam ponosan na sebe, no još je ljepše što smo svi četvero uspjeli ući u prvih 30, to pokazuje koliko je dobar naš timski rad, a nadam se da ćemo u sljedećim utrkama biti još bolji. Nema odmora, sutra već imam trening na Sljemenu, a onda prekosutra prvi veleslalom u Adelbodenu. Sljeme je bila prva tekma, slijedi ih još osam u siječnju. Dat ću sve od sebe, idem probati napraviti opet dobre rezultate“, rekao je 27-godišnji Filip Zubčić nakon druge vožnje.

Iako su imali visoke startne brojeve, 21-godišnji Samuel Kolega i 27-godišnji Matej Vidović uspjeli su izboriti mjesto među prvih 15 slalomaša na Sljemenu.

“Ovo je velik dan za hrvatsko skijanje, nevjerojatno je što smo svi četvero uspjeli ući u prvih 30. Odradili smo nemoguće, a Samuel i ja pokazali da se i s visokim startnim brojem da ući u drugu vožnju. Bili su teški uvjeti i čestitke organizatorima koji su odradili sjajan posao. Ja sam zadovoljan svojim skijanjem, odskijao sam kvalitetnu vožnju. Mogao sam dati još gasa, no ovo je odličan način za ući u prvi mjesec. Ovo mi je najbolji slalomski rezultat u karijeri, a sad idem dalje izvlačiti maksimum iz sebe i napredovati. Odmah sjedam u auto i vozim se do Francuske na Europa Cup, a nakon toga u Adelboden na Svjetski kup“, najavio je Matej Vidović koji je ostvario treće najbolje vrijeme u drugoj vožnji i tako sa startnim brojem 52 završio na visokom 12. mjestu (2:02:07) u ovogodišnjem Crvenom spustu.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli CroSki & SQT (@cro_ski)

“Iako nisam prezadovoljan jer nisam odvozio svoju najbolju vožnju s treninga, osjećaj je jako dobar. Nije bilo grešaka i konačno sam ostvario prve bodove u Svjetskom kupu, za što sam se dugo trudio. No, sad imam još šest utrka i treba vidjeti kako će to ići“, poručio je Samuel Kolega koji je sa startnim brojem 53 odvozio drugo najbolje vrijeme u drugoj vožnji i sljemensku utrku završio na odličnom 15. mjestu (2:02:27).

Na Sljemenu je skijao i 24-godišnji Istok Rodeš koji je zauzeo 23. mjesto (2:03:21) i ovom utrkom zaradio svoje prve bodove ove sezone.

“Mislim da sam skijao u dobrom smjeru i da ne trebam biti nezadovoljan i da rastem. Vidi se da nisam u top formi, no svaki dan sam sve bolji i ako nastavim ovako, bit će sve dobro. Imati četiri skijaša u drugoj vožnji u Svjetskom kupu stvarno je velika stvar za malu Hrvatsku, to se ne može riječima opisati“, izjavio je nakon utrke Rodeš kojeg također čekaju slalomi Svjetskog skijaškog kupa.

Skijanje ZIMSKI SPORTOVI