Istok Rodeš deseti u Wengenu: Trojica Hrvata osvojila bodove

Istok Rodeš

Tri hrvatska skijaša osvojila su bodove u današnjoj slalomskoj utrci FIS Svjetskog kupa održanoj u švicarskom Wengenu.

Najbolji plasman ostvario je Istok Rodeš završivši utrku na desetom mjestu. Istok je s visokim startnim brojem 35 odradio fantastičnu prvu vožnju u kojoj je imao deveto vrijeme. Iskoristio je odlično pripremljenu stazu i odvezao najbolju vožnju u ovoj sezoni, pogotovo u zadnjem dijelu staze u kojem je imao najbolje vrijeme. Na kraju je nakon druge vožnje imao 1.45 sekundi slabije vrijeme od pobjednika što mu je na kraju donijelo Top 10 rezultat.

Samuel Kolega je nakon prve vožnje zauzimao 24. mjesto, ali je odradio iznimno dobru drugu vožnju u kojoj je imao osmo vrijeme te mu je pripalo ukupno 16. mjesto s 1.87 sekundi zaostatka. Sami je odlično savladao strminu i zadnji sektor staze u drugoj vožnji i u cilj ušao u zelenom što mu je donijelo pomak u poretku od osam mjesta.

Filip Zubčić odradio je bolje drugu vožnju te nakon 25. mjesta iz prve, na kraju zauzeo 21. mjesto, s 2.25 sekundi slabijim vremenom od pobjednika.

Austrijanac Manuel Feller osvojio je prvo mjesto u Wengenu. Nakon dvije vožnje imao je ukupno vrijeme 1:50.28. Drugi je bio Atle Lie McGrath s 10 stotinki zaostatka, dok je treće mjesto pripalo Henriku Kristoffersenu, koji je od pobjednika bio sporiji za 21 stotinku, piše croski.hr.

Skijanje ZIMSKI SPORTOVI
Tagged with: