Povijesni nastup hrvatske košarkaške esport reprezentacije: Nema veće časti nego predstavljati svoju zemlju

HKS

Očekuje nas prvi, povijesni nastup košarkaške e-reprezentacije. Radi se o drugom izdanju FIBA Esports Open-a s čak 38 nacionalnih reprezentacija podijeljenih u sedam regionalnih konferencija. Naša, europska konferencija zakazana je za 12. i 13 prosinca. Afrika, Bliski Istok i Jugoistočna Azija su već odigrali turnire 14. i 15. studenog, a Sjeverna i Srednja Amerika, kao i Južna Amerika igraju 19. i 20. prosinca.

Svaka se momčad sastoji od sedam igrača: pet na terenu i dvije rezerve. Igrat će se NBA 2K21 na PS4, u Pro-AM načinu i to s posebno prilagođenim avatarima, dresovima i dizajnom dvorane.

Vikend se bliži, a mi smo uhvatili kapetana reprezentacije Kristijana Klokočkog da nam pojasni par stvari. Najprije, tko je sve u reprezentaciji?

“Kristijan Klokočki (27 godina), Marko Zečević (27), Matija Dajić (26), Josip Grbeša (27), Mislav Dvorski (27), Ante Juka (27), Damir Katić (38). Igramo svi već nekoliko godina, neki od 2k17 verzije, neki od 2k19.“

Što te ponukalo da se nam se javiš na objavu kojom smo tražili prve e-reprezentativce?

“Prijavio sam se iz razloga što kompetitivno igram u raznim ligama i turnirima, a nema veće časti nego predstavljati svoju zemlju na najvišoj razini“, jasno i jezgrovito će Kristijan, prenosi hks-cbf.hr.

Nego, ipak se radi o reprezentaciji, jesu li pale kakve pripreme, prijateljske utakmice i slično?

“Na pripremama smo odigrali Balkan turnir na kojem smo završili prvi u skupini sa samo jednim porazom. U posljednjih smo mjesec dana odigrali skoro svaki dan sedam ili osam kompetitivnih utakmica, što protiv reprezentacija, što protiv klubova.“

Priča se da je skupina u kojoj je Hrvatska prava skupina smrti (Hrvatska, Italija, Litva, Velika Britanija). Samo priče ili…?

“Svakako je skupina smrti iz razloga što tu igra tri od šest najboljih repki. Sve igrače jako dobro znamo i to nam ne smije biti izgovor, naprotiv samo motivacija. Ako želiš biti najbolji, moraš pobijediti najbolje! Meni osobno kao locku nema boljih utakmica nego igrati protiv najboljih playeva Europe, a u našoj skupini ću imati priliku u sve tri utakmice“, u pravom je reprezentativnom duhu završio Kristijan.

Prvu e-reprezentaciju Hrvatske gledajte (i svakako podržite ispred ekrana) ovog vikenda uživo na našoj Facebook stranici i HKS TV-u, ali i na svim službenim FIBA kanalima (YouTube, Facebook, Twitch).

RASPORED
12. prosinca 2020.

12,05 – 12,40 Litva – Hrvatska
14,20 – 14,55 Hrvatska – Italija
13. prosinca 2020.
15,00 – 15,35 Hrvatska – Velika Britanija (samo na FIBA YouTube)
16,35 – početak četvrtzavršnica
19,10 – početak poluzavršnica
20,30 – početak velikog finala (završnice)

DRUŠTVENE MREŽE