Povijesni uspjeh hrvatskog skijanja u Kranjskoj Gori, Rodeš i Elias Kolega izborili završnicu u Andori

CroSKi

Na nedjeljnom slalomu voženom u slovenskoj Kranjskoj Gori Hrvatska je ostvarila povijesni rezultat, četvoricu skijaša među osvajačima bodova u jednoj utrci Svjetskog kupa.

Istok Rodeš bio je najbolje plasiran od hrvatskih skijaša danas, zauzeo je 18. mjesto s vremenom 1:42.92 i zaostatkom od 3.38 sekunde za pobjednikom. Matej Vidović završio je na 22. poziciji, Filip Zubčić bio je jedno mjesto slabiji, a Elias Kolega odmah iza njih, na 24. mjestu.

Peti hrvatski predstavnik u današnjoj utrci Samuel Kolega nije se uspio plasirati u drugu vožnju. Istok Rodeš i Elias Kolega uspjeli su osigurati nastup na završnici Svjetskog kupa u Andori. Filip Zubčić je ovim rezultatom u ovoj sezoni osvojio bodove u tri discipline.

Švicarac Ramon Zenhaeusern je bio najbrži u drugoj vožnji s ukupnim vremenom 1:39.54 koje mu je donijelo prvu pobjedu u slalomu ove sezone. Drugo mjesto je zauzeo Norvežanin Henrik Kristoffersen sa zaostatkom od 1.15 sekundi (1:40.69), dok je treće mjesto pripalo osvajaču Velikog kristalnog globusa i slalomskog Globusa Austrijancu Marcelu Hirscheru čiji je zaostatak 1.17 sekundi (1:40.71).

U poretku skijaša u slalomu uvjerljivo prvi je Hirscher sa 768 bodova, drugi je Švicarac Daniel Yule s 491 bodom, a treće mjesto dijele Kristoffersen i Zenhaeusern s 471 bodom. Rodeš je u poretku slalomaša nakon današnje utrke zauzeo 24. mjesto s 85 bodova, a Elias Kolega, koji ima 81 bod, dijeli 25. s Austrijancem Marcom Digruberom. Matej Vidović je 29. sa 66 bodova.

Skijanje ZIMSKI SPORTOVI