Poznata posljednja dva finalista vrtoglavog spusta od Komedije do Manduševca

Red Bull Content Pool

Red Bull Soapbox utrka konačno je dobila i posljednja dva finalista. Svi timovi sada kreću s izgradnjom svojih vozila za spektakl koji će se 14. rujna održati u samom centru Zagreba…

Čak 19 godina povijesti ove utrke pokazalo je da mašta nema granica te da i vozila mogu dolaziti (i odlaziti) u nevjerojatnim oblicima. Tako su stazama diljem svijeta jurili hamburgeri, sladoledi, likovi iz crtića, bivši predsjednici pa i poznate građevine na kotačima. U rujnu ćemo, nakon osam godina, ponovno gledati takve jurilice i u Zagrebu.

Osim 58 timova odabranih od strane stručnog žirija, dva tima odabrana su putem javnog glasanja publike. Tako će se već poznatim timovima pridružiti i ‘Pobješnjeli Ben Hur’ i ‘Zari i ekips’ koji su u 10 dana prikupili preko 60 000 glasova publike.

RB

Timovi čije su se skice istaknule nevjerojatnom kreativnošću sada čeka teži zadatak – izgraditi funkcionalno vozilo koje će u jednom komadu stići do ciljne linije ove utrke. 

Otkačeni spust s preprekama pokazat će čije je vozilo doraslo zadatku, dok će timovi pokušati osvojiti što više bodova sudaca koji će ocjenjivati njihovu kreativnost, vozilo, brzinu spusta i, naravno, nastup prije samog starta. 

Poznata je i lokacija utrke!

Staza Red Bull Soapbox utrke nalazit će se u samom centru Zagreba. Vrtoglavi spust započet će kod Kazališta Komedija, dok će ciljna linija biti ispred (nadamo se za neke timove ne i unutar) Manduševca. 

Na istoj lokaciji dan prije utrke održat će se i izložba jurilica…

Ulaz na utrku je besplatan. 

(Foto: Red Bull Content Pool)

DRUŠTVENE MREŽE
Tagged with: