Predsjednik Nexea Josip Ergović: “Cilj nam je SEHA Gazprom South stream ligu postaviti uz bok njemačke Bundeslige”

Josip Ergović, Nexe

Josip Ergović, NexeKrenula je nova sezona SEHA lige, prva pod nazivom Gazprom south stream liga. Krenula je i nova regionalna priča rukometnoga kluba Nexe koji će ove sezone uistinu predstavljati cijelu Slavoniju i Baranju širom Europe.

Uz novoga trenera i sedam novih igrača, predsjednik RK Nexe Josip Ergović s velikim je optimizmom dočekao početak nove sezone.

“Ponovno smo dio izuzetne rukometne elite. Gostovanjem u Zagrebu za rukometni klub Nexe započela je treća sezona regionalne lige. Sada nas očekuju tri domaće utakmice – Tatran u utorak, banjalučki Borac u subotu 21. te Vojvodina u subotu 28.rujna. Domaće ćemo utakmice ove sezone igrati u najljepšoj i najboljoj dvorani lige – osječkom Gradskom vrtu.”

Nexe zbog organizacijskih zahtjeva SEHA Gazprom South stream lige ne može svoje utakmice igrati u Našicama, ali predsjednik se nada kako će klub i u Osijeku imati lijepu podršku:

“Svi već znaju iz kojih razloga ne možemo igrati u Našicama. Mi smo spremni i sve je u dvorani spremno za organizaciju utakmica na najvišem nivou. I naša je momčad spremna, igrači jedva čekaju prvu domaću utakmicu. U utorak će nam nedostajati Luka Sokolić, uskoro očekujemo njegov potpuni oporavak od ozlijede i povratak u momčad. Vjerujem kako će odaziv publike biti dobar pa bi i tribine trebale biti lijepo popunjene. Veliki je interes Osječana, ali i svih Slavonaca i Baranjaca za utakmicu protiv prvaka Slovačke koja se igra u utorak u 19 sati. Rukometni klub Nexe je, uz pomoć i podršku Osječke pivovare i drugih partnera, osigurao vrhunski spektakl u dvorani. Svaki će gledatelj biti počašćen pivom ili sokom te kokicama.“

SEHA Gazprom South stream liga ove će godine biti na izuzetno visokom nivou, dostojnom Lige prvaka. U konačnici bi liga trebala najboljim klubovima osigurati nastup u Ligi prvaka i skupinama EHF Kupa?

“Svakako, to je već primjetno na svakom koraku. Igrači klubova SEHA Gazprom South stream lige priznati su i traženi u rukometnome svijetu. Kvaliteta rukometa u ligi raste iz sezone u sezonu. Cilj je postati druga najjača liga na svijetu, odmah do njemačke Bundeslige. Vjerujem u to i siguran sam kako ćemo taj cilj ispuniti.”

“Najavljena je mogućnost direktnog ulaska pobjednika lige u Ligu prvaka kao i drugoplasirane momčadi u skupinu EHF Kupa. Mislim da će se to ostvariti možda već i ove sezone, ako ne, onda sigurno od sljedeće. Sve to pokazuje kako je regionalna liga maksimalno ozbiljno shvaćena u EHF-u i nadam se kako će to i publika i mediji prihvatiti,” nada se Ergović, koji je pozvao sve ljubitelje rukometa iz Osijeka i čitave Slavonije da podrže Nexe:

“Pozvao bih još jednom sve naše navijače i simpatizere, sve ljubitelje rukometa, kao i one koji će to tek postati, neka u utorak 17.rujna dođu u Gradski vrt. Uživati ćemo zajedno u istinskom rukometnom spektaklu.“

AKTUALNO RUKOMET
Tagged with: ,

Ostavi komentar