Pripreme judo reprezentacije u Poreču: Ništa nismo prepustili slučaju

Barbara Matić

Hrvatska judo reprezentacija odradila je u Poreču dvotjedne pripreme nakon što je Hrvatski zavod za javno zdravstvo dopustio treninge na otvorenom, kao i zatvorenom. Uspješno odrađene, a iznimno logistički i psihološki zahtjevne, pripreme pokazale su put za sportske aktivnosti tijekom pandemije koronavirusa.

Nikad više priprema uoči samih priprema bio je glavni komentar trenera reprezentacije, muških Deana Ilića i ženskih Vladimira Preradovića.

“Izuzetno zahtjevne pripreme, možda više i psihički nego fizički, ali s jasnim ciljem što vjerujem da smo i ostvarili,” rezimirao je Preradović nakon 14 dana intenzivnih treninga u Poreču.

Apsolutno svi prisutni na pripremama, od samih sportaša i trenera, do organizacijskog osoblja testirani su na COVID-19. Negativni rezultati omogućili su svima da odu u Poreč te tamo sa sportskim kolegama iz jake kosovske reprezentacije rade na povratku u formu.

“Nisu svi došli jednako pripremljeno, što smo i očekivali, a uz sve protokole uoči i nakon treninga, od mjerenje temperature pri dolasku na trening do dezinfekcije strunjača i svih prisutnih nakon treninga, zadovoljni smo odrađenim,”  komentirao je Ilić.

Sam rad s judašicama i judašima iz Kosova, među kojima se najviše izdvaja svjetska prvakinja i olimpijska pobjednica Majlinda Kelmendi, ali uz puno jakih imena, značio je puno za hrvatske judašice i judaše.

“Vidjeli su još jednom kako je raditi s najboljima,” rekao je Preradović, a Ilić dodao:

“Vjerujem da su Kosovari podigli kvalitetu priprema za oko 50 posto.”

Ovako temeljita organizacija priprema, od testiranja preko nabavke potrebne medicinske i higijenske opreme, značilo je i veći financijski teret, ali vrijednost je iznimna.

“Ništa nismo prepustili slučaju, još jednom smo pokazali da možemo organizirati i najzahtjevnije događaje,” rekao je Hrvoje Lindi, glavni tajnik Hrvatskog judo saveza.

Potvrda kvalitete pokazuje se i u pripremama koje počinju 23. kolovoza i traju do 2. rujna, tijekom kojih će hrvatska reprezentacija ugostiti jake reprezentacije Kosova, Slovenije i Italije. Put prema Olimpijskim igrama u Tokiju će biti naporan, a ovakve aktivnosti omogućavaju hrvatskih judokama da izvuku najbolje od mogućnosti i okolnosti.

BORILAČKI SPORTOVI
Tagged with: ,