Rađa, Vranković i Kukoč u Stručnom savjetu HKS-a: “Ne treba nam niti novca ni slave, zanima nas samo hrvatska košarka!”

Dino Rađa

Na Upravnom odboru Hrvatskog košarkaškog saveza imenovan je Stručni savjet za mušku košarku u sastavu: Dino Rađa, koji je i predsjednik, Stojko Vranković, Toni Kukoč, Aco Petrović, Damir Knjaz, Danijel Jusup, Slaven Rimac, Veljko Mršić i Ante Nazor.

Ivan Šuker kao predsjednik HKS-a zadovoljan je postignutim dogovorom s hrvatskim košarkaškim legendama: “Kao predsjednik Saveza izuzetno sam ponosan i sretan što su Dino Rađa, Stojko Vranković i Toni Kukoč prihvatili da kao legende hrvatske košarke budu u Stručnom savjetu.”

“Aco Petrović će biti spona između Upravnog odbora HKS-a i Stručnog savjeta. Tu su i gospodin Damir Knjaz s Kineziološkog fakulteta, jer naprosto uz cijelu priču drugačijeg poimanja kako treba funkcionirati hrvatska košarka, želimo uključiti i Kineziološki fakultet, naprosto mislim da bez njih ne možemo napraviti kvalitetan posao.“

“Drugi dio našeg Stručnog savjeta su treneri četiri najbolje plasirane ekipe iz A-1 muške lige, Slaven Rimac, Veljko Mršić, Danijel Jusup i Ante Nazor. Od 2017. godine Hrvatska će igrati kvalifikacije i za Svjetsko i za europsko prvenstvo, u 11. i u 2. mjesecu, znači neće nam biti dostupni igrači iz NBA lige, stoga je logična stvar da u Stručno savjetu budu ljudi koji su najbolje upućeni u stanje hrvatske košarke, a ako to nisu treneri četiri prvoplasirane ekipe u Hrvatskoj, onda ne znam tko bi to bio,” dodao je Šuker, koji nije isključio sudjelovanje i ostalih hrvatskih košarkaški stručnjaka, bivših izbornika i velikih trenerskih autoriteta.

“Ne znači da naši treneri koji su vani, počevši od Spahije koji je u NBA-u, preko Perasovića, Repeše, Tabaka neće biti pozivani, odnosno djelovati u Stručnom savjetu kad bude trebalo. Isto tako, to su i naše tri košarkaške legende – Mirko Novosel, Petar Skansi u Pino Gjergja će isto biti pridruženi članovi u nekim stvarima.”

Projekt Tokio 2020

“Čeka nas puno posla i ovaj cijeli projekt bi nazvao Tokio 2020! To bi trebao biti vrhunac rada ove ekipe“, objasnio je predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza Ivan Šuker.

Ne treba nam novca ni slave

Dino Rađa, predsjednik Stručnog savjeta za mušku košarku jasno je istaknuo:

“Reći ću vam samo jednu stvar, u moje ime, a vjerujem i u ime većine ovdje. Nama ne treba ni novaca ni slave. Ovdje sam radi košarke i bit ću tu dokle god se bude radilo po nekim košarkaškim principima, odnosno da košarka bude u interesu svih. Onog trenutka kad se pojavi ikakvi privatni/osobni ili bilo kakav interes ja ću biti prvi koji ću otići. Zanima me samo košarka i mi nismo ovdje ništa izmislili, niti ćemo izmisliti išta novoga, samo se trebam podsjetiti onoga što sam ja radio i kako sam ja postao igrač jer je po meni to jedini pravi način. Ovo drugo očito nije valjalo.“

AKTUALNO KOŠARKA

Ostavi komentar