Rally Kumrovec 2015: Sigurnost prije svega

Kumrovec, sigurnost

Dva i pol tjedna ostala su do starta četvrtog Rally Kumrovec 2015. U organizaciju utrke i ove je godine uz članove AK Delta Sport uključen velik broj profesionalaca i volontera, koji će brinuti za sigurnost svih sudionika natjecanja, gledatelja i stanovništva područja kroz koja će prolaziti trasa brzinskih ispita. Kao i u svakom dosadašnjem izdanju Rallyja Kumrovec, posebna je pozornost usmjerena na poštivanje sigurnosnih standarda Svjetske automobilističke federacije – FIA-e.

U skladu sa sigurnosnim planom, na svakom će brzinskom ispitu biti po dva vatrogasna vozila, hitna medicinska pomoć te vučno vozilo. Na prologu Terme Tuhelj radit će ukupno 9 sudaca, 20 redara, četveročlana ekipa za mjerenje vremena uz pomoć dvije osobe zadužene za obradu rezultata. Iste ekipe za mjerenje i obradu radit će i na subotnjim brzinskim ispitima, na kojima će zbog veće duljine biti angažirani dodatni suci i redari. Stoga će na brzincima Super Sport i Kumrovec biti ukupno 13 sudaca i 32 redara. U servisnom prostoru uz dvoje vatrogasaca DVD-a Kumrovec u zoni nadolijevanja goriva radit će još osam sudaca i ekipa hitne medicinske pomoći. Još pet predvozača biti će u službi organizatora, pa će uz rukovodstvo utrke koje čini 16 članova na 4. Rallyju Kumrovec raditi više stotinu ljudi.

Kumrovec, sigurnost

Tijek priprema prolazi u skladu s očekivanjima. Prijave za natjecanje primati će se do petka, 3. travnja u ponoć. Lista prijavljenih bit će objavljena u utorak, 7. travnja. Prolog Terme Tuhelj na rasporedu je u petak, 10. travnja u 18 sati, dok će drugi dan natjecanja početi svečanim startom u kumrovečkom muzeju Staro selu u subotu, 11. travnja u 10 sati.

OSTALI SPORTOVI
Tagged with:

Ostavi komentar