Rally Kumrovec: Spremni smo za sve posade i publiku željnu akcije

Rally Kumrovec

Šest dana uoči starta 8. INA Rallyja Kumrovec kojim se otvara automobilistička sezona Prvenstva Hrvatske održana je promocija natjecanja u trgovačkom centru Westgate. Tradicionalno međunarodno natjecanje održat će se 1. i 2. ožujka pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović. Posjetitelji promocije mogli su tijekom subote, 23. veljače razgledati dva milijuna kuna vrijedno vozilo Ford Fiesta R5 posade Szilagyi-Varadi.

Pripreme za provedbu natjecanja stigle su u završnu fazu. Hrvatsko zagorje s nestrpljenjem očekuje povratak atraktivnih automobila na svoje pitoreskne brežuljke.

“Naravno da je Kumrovec spreman za doček svih posada kojih će ove godine biti u većem broju. Isto tako, spremni smo za prihvat publike i svih zainteresiranih željnih akcije, jer u Kumrovcu smo naučeni imati velike manifestacije, da nam ljudi dolaze, da se dobro zabave i da ih dobro ugostimo“, naglasio je načelnik Općine Kumrovec Robert Šplajt.

Rally Kumrovec 2

Itinerer se sastoji od osam brzinskih ispita ukupne dužine 66,40 km. Na trasi natjecanja ponovo se našao izuzetno tehnički zahtjevan brzinac Zagorska Sela.

“Moram izraziti zadovoljstvo što se rally po treći put vraća u Zagorska Sela. Prepoznat je kao atraktivna predstava u turističkom aspektu i u vidu reklame naše općine. Stoga sam izrazito zadovoljna, a koliko čujem i vozači koji se vraćaju na dosta atraktivan teren“, zaključila je načelnica Općine Zagorska Sela Ksenija Krivec Jurak.

Na listi prijava je više od 50 posada iz Hrvatske, Slovenije, Austrije i Mađarske.

“U najavi je šest automobila klase R5. Prema informacijama koje imamo svi bi se trebali pojaviti u Kumrovcu. Dolazi prvak Hrvatske Krisztian Hideg, prvak Slovenije Rok Turk i vrhunska posada iz Austrije Herman Neubauer i Bernhard Ettel. Osim svih njih, svakako treba najaviti i velike borbe u manjim klasama 2 i 3, gdje dolazi dosta posada iz Hrvatske, Slovenije i Austrije. Vjerujemo da će biti vrlo zanimljivo u svim klasama na rallyju“, smatra Željko Štefanić, direktor 8. INA Rallyja Kumrovec.

Rally Kumrovec 1

Dvodnevno natjecanje kreće takozvanim shakedownom u petak, 1. ožujka, nakon kojeg slijede dva prolaska prologom Terme Tuhelj. Subotnji brzinci voze se u Kumrovcu i Zagorskim Selima, a cilj natjecanja predviđen je u 17 sati i 15 minuta u kumrovečkom Muzeju Staro selo.

Mađar Janos Szilagyi najuspješniji je vozač rallyja Kumrovec s tri pobjede. Posljednja dva Kumrovca osvojio je Austrijanac Niki Mayr-Melnhof. Po jednu pobjedu imaju Daniel Šaškin i Mađar Krisztian Hideg.

LISTA PRETPRIJAVLJENIH

OSTALI SPORTOVI
Tagged with: ,