Rally Opatija: Hideg i Kerek prebrzi za konkurenciju, jubilarno izdanje obilježio rekordni broj posada

Rally Opatija 2016

Drugu godinu uzastopce Krisztian Hideg i Istvan Kerek (Mitsubishi Lancer Evo IX) osvojili su Rally Opatija. Mađarska posada koja nastupa za zagrebački Auto klub Delta Sport najbrže je savladala osam brzinskih ispita dužine 110 kilometara i otvorila pobjednički šampanjac u centru Opatije. Drugoplasirane Juraja Šebalja i Maju Sabol (Mitsubishi Lancer Evo IX) ostavili su minutu i dvanaest sekundi iza sebe. Na ruku im je išlo i odustajanje Alfonsa Di Benedetta i Gina Abatecola (Peugeot 207 S2000). Talijani su bili vodeći nakon dva brzinca vožena u petak, no već na prvom subotnjem naletjeli su na kamen na stazi koji im je probušio gumu, ali i uzrokova kvar zbog kojeg nisu mogli nastaviti utrku.

Rally Opatija

Do trećeg mjesta stigli su Nijemci Manuel Kossler i Marcel Poschner (Subaru Impreza R4). Janos Puskadi i Barnabas Godor iz Mađarske (Škoda Fabia R5) tek su na posljednjem brzinskom ispitu uspjeli izboriti četvrto mjesto ispred sjajne slovenske posade, Roka Turka i Martine Lazar (Peugeot 208 R2) koja je odnijela pobjedu u konkurenciji automobila s prednjim pogonom.

Rally Opatija ove je godine srušio rekord posada koje su startale jedan rally u Hrvatskoj. Ukupno ih je 108 prošlo startni portal u središtu grada, a do cilja ih je stiglo 75. Jaka konkurencija stigla je iz 11 europskih zemalja, a želja za što boljim plasmanom dovela je i do nekoliko izlijetanja. Ona, na sreću, osim materijalne štete nisu imala posljedica po zdravlje posada ili publike, koja je i ove godine u velikom broju došla pratiti brzince koji su prolazili opatijskim zaleđem i sjeveroistočnom Istrom.

Slavljem u Opatiji Hidek i Kerek učvrstili su vodstvo u poretku prvenstva Hrvatske ispred drugoplasirane posade Šebalj i Sabol, kao i u Mitropa rally kupu ispred Kosslera i Poschnera.

Iduća utrka Prvenstva Hrvatske vozit će se u susjednoj Sloveniji, u Velenju od 19. do 21. svibnja. Osim u domaćem prvenstvu Hidek i Kerek dodatno su povećali svoju prednost u Mitropa rally kupu, ispred Kosslera i Poschnera koji su se bodovima iz Opatije probili na drugo mjesto.

OSTALI SPORTOVI
Tagged with: ,