[FOTO] Rally Opatija: Najvažnije je biti što precizniji

Rally Opatija, Uros Modlic

Oktanski spektakl se po 28. put vratio u Opatiju! Nakon ceremonijalnog starta iz centra kvarnerskog grada karavana se uputila u smjeru Breze na prva dva brzinska ispita. Prvi, dnevni, je pripao slovenskom duetu Roku Turku i Blanki Kacin (Hyundai i20 R5), dok su po noćnom, kišnom brži bili Mađari Andras Hadik i Krisztian Kertesz (Ford Fiesta R5), koji prvi dan završavaju na prvome mjestu s vodstvom od devet desetinki (6:35,3 ukupno vrijeme).

“Iako je ovo bio kratak dan, sretni smo što smo dobro završili, no pravi rally kreće tek u nedjelju”, rekao je Andras Hadik. “Nikada nije loše biti prvi, no tek ćemo vidjeti kako će se stvari razviti. Za nas koji smo među prvima krenuli kiša nije imala preveliki utjecaj jer je na početku samo lagano padala, no drugima koji su kasnije krenuli sigurno nije bilo lako.“

Treće i četvrto su mjesto zauzeli Mađari Antal Kovacs i Gergo Istovics (Ford Fiesta R5) sa zaostatkom od 7,5 sekundi, odnosno Pal Lovasz i Tamas Kurti (Hyundai i20 R5) – 9,9 sekundi zaostatka.

“Očekivali smo možda malo više kiše, kao što je pisalo u prognozama,” rekao je Rok Turk. “U principu, vrijeme koje smo ostvarili sigurno nije loše. Prvi brzinski ispit je bio suh, dok je drugi već bio mokar pa nismo previše forsirali. Jasno je da je danas dan koji će sve odlučiti, dan koji trebamo odraditi kako spada. U prvom danu možeš više izgubiti nego dobiti jer vozi se kratko i vremena su uvijek uska. Očekujem da će u nedjelju biti teška borba. Najvažnije će biti ne napraviti greške i biti što precizniji moguće.”

Najbrži hrvatski duo su bili Viliam Prodan i Zoran Raštegorac u Renaultu Clio R3, koji su sa zaostatkom od 24,8 sekundi nad vodećima zauzeli deseto mjesto.

U Opatiju se vratio i legendarni Niko Pulić…

Preko startne rampe je prošlo 75 posada iz devet različitih zemalja, od kojih je osam bilo u automobilu R5 klase.

Rally se nastavlja brzincima Račja Vas, Brest i Učka.

(Foto: Uroš Modlic/Rally Opatija)

OSTALI SPORTOVI