Rally Opatija prvog vikenda u svibnju: Atraktivni brzinci po istočnoj Istri!

Rally Opatija

Prvenstvo Hrvatske u rallyju nastavlja se na Kvarneru i u Istri 5. i 6. svibnja. Ponajbolje posade iz zemlje i regije nastupit će na 26. Rallyju Opatija 2017. koji će se uz domaće prvenstvo bodovati i za prestižni Mitropa rally kup, kao i Prvenstvo i kup Bosne i Hercegovine. Prošle sezone natjecanje je obilježilo srebrni jubilej rekordnim brojem posada – u Opatiju ih je stiglo 109, a utrku ih je startalo 108.

Itinerer se sastoji od 11 brzinskih ispita koji će se voziti dobro poznatim stazama u opatijskom zaleđu i istočnoj Istri. Nakon ceremonijalnog starta u središtu Opatije, u petak, 5. svibnja, sve posade u večernjim i noćnim uvjetima očekuju dva prolaska brzinskim ispitom Breza. Subota donosi mnogo zahtjevnije brzince, Šušnjevicu, Boljun i Učku koji će se voziti po tri puta. Cilj natjecanja predviđen je u večernjim satima u opatijskoj Ulici maršala Tita. Prijave za nastup primat će se do petka, 28. travnja.

Najviše pobjeda na Rallyju Opatija ima slovenska posada Tomaž Kaučić i Peter Zorenč, koja je slavila četiri godine uzastopce od 2006. do 2008. godine. Domaća posada Juraj Šebalj i Toni Klinc u Opatiji ima tri naslova – 2005., 2011. i 2012., dok su posljednje dvije sezone najuspješniji bili Krisztian Hideg i Istvan Kerek.

U Prvenstvu Hrvatske nakon prvog rallyja sezone voženog u Kumrovcu u vodstvu je posada Juraj Šebalj – Karlo Golub ispred Krisztiana Hidega i Istvana Kereka te Tomasa Hrvatina i Marka Stiperskog. Rally Opatija bit će treća stanica Mitropa rally kupa u kojem su nakon prvog natjecanja u vodstvu branitelji naslova Hideg i Kerek ispred Hermanna Gassnera i Karin Tannhauser, a druga utrka na rasporedu je 7. i 8. travnja u Austriji.

OSTALI SPORTOVI
Tagged with: ,