Razočarana Sandra Paović završava zlatnu paraolimpijsku karijeru: Osjećam se iskorištenom!

Sandra Paović, Allianz

Hrvatska zlatna paraolimpijka, svjetska i dvostruka europska prvakinja Sandra Paović, iznenada je objavila kako završava svoju sportsku karijeru!

Nakon osvajanja brončane medalje u paru s Mirjanom Lučić na netom završenom Svjetskom ekipnom stolnoteniskom prvenstvu za osobe s invaliditetom, Paović je objavila svoju odluku po povratku u Hrvatsku, u Zračnoj luci Zagreb.

Razlog su ‘nepomirljive razlike’ s trenericom reprezentacije Mirelom Šikoronjom…

“Jako mi je teško, tužna sam i razočarana što na ovakav način završavam svoju sportsku karijeru. Mogla sam još dati hrvatskoj stolnoteniskoj reprezentaciji za osobe s invaliditetom.”

“Četiri godine nastupam za reprezentaciju osoba s invaliditetom, a u te četiri godine trenerica Šikoronja i izbornik Emil Gubica sa mnom nisu napravili niti jedan singl-trening. Na stranu to što ja imam svoju privatnu trenericu, ali kada uvijek trenirate s istom osobom tada uđete u kolotečinu i ne znate radile li sve kako treba. Zato sam tražila savjet od njih trebam li što promijeniti, ali ga nisam dobila. Već sam ranije upozoravala da sam nezadovoljna s mnogo stvari, ali iz Hrvatskog paraolimpijskog odbora me nisu slušali, mislili su da izmišljam. Dok sam bila zdrava sportašica uvijek sam davala sve od sebe, bila sam borac i znala sam ulaziti u svađe s trenerom Nevenom Cegnarom, ali sam znala da će on biti uz mene kada će biti najpotrebnije. Sada to nije bio slučaj, ovo što sam doživjela je izdaja i grozno mi je što na ovakav način moram završiti karijeru.”

“Osjećam se iskorištenom, izdanom i ne postoji nikakva šansa da promijenim mišljenje,” naglasila je Sandra.

U Bratislavi su  Anđela Mužinić i Helena Dretar-Karić, nakon srebra u Riju, osvojile još jedno srebro, dok su titulu viceprvaka svijeta osvojili i Pavao Jozić i Vjeko Gligorović.

PARAOLIMPIJCI