Repeša: “Bez lažne skromnosti, naše ambicije su velike, samo da vidimo tko će se sve odazvati u reprezentaciju”

Jasmin Repeša, Foto hks-cbf

Jasmin Repeša, Foto hks-cbfNakon što je ždrijeb u Barceloni svrstao hrvatsku košarkašku reprezentaciju u Skupinu B zajedno s Filipinima, Senegalom, Portorikom, Argentinom i Grčkom, izbornik Jasmin Repeša komentirao je buduće suparnike s kojima će se od 30. kolovoza do 14. rujna 2014. godine Hrvatska susresti u Sevilli.

“Teško je sada govoriti o protivnicima dok ne krenemo u dublju analizu reprezentacija koje nas očekuju. Grčka, Argentina, Portoriko, sve su to dobre ekipe. Tu je su i Filipini, Senegal, ne znam što bi sada rekao, samo je jasno da su to zemlje u kojima je košarka zaista u ekspanziji“, poručio je Repeša, koji je s ekipom izravan plasman na Svjetsko prvenstvo izborio četvrtim mjestom na prošlogodišnjem Europskom prvenstvu u Sloveniji.

Hrvatski strateg nije pretjerano zadovoljan skupinom: “Nemojmo biti entuzijasti jer o ekipama ne znamo još ništa, pričekajmo da vidimo rostere kojima raspolažu. Nemojmo zaboraviti da su to ekipe s nekoliko NBA igrača“, dodao je Repeša.

“Bez lažne skromnosti kažem da su naše ambicije velike, sada samo preostaje da vidimo tko će se odazvati u reprezentaciju, odnosno na koga ćemo moći računati. To je jedna od najvažnijih činjenica jer tek onda možemo početi nešto slagati i raditi“, objasnio je izbornik hrvatske reprezentacije.

U analizi budućih suparnika Repeša jedino s Grčkom ima nedavna iskustva iz Slovenije: “Grčka je zapravo jedina reprezentacija koju poznajemo i to sad svježe iz Slovenije, sve ostalo su nepoznanice i bilo bi suludo išta govoriti o tim reprezentacijama“, istaknuo je.

Što se tiče drugih grupa, Repeša se dotaknuo Skupine A s kojom bi se Hrvatska trebala križati. “Prve četiri reprezentacije govore sve, ne moram vam ništa govoriti, o njima se sve zna,” poručio je Repeša o Francuskoj, Španjolskoj, Srbiji i Brazilu.

Još jednom je naglasio: “Onako kako se sami postavimo i shvatimo igru takav ćemo rezultat i ostvariti – još jednom ponavljam, u cijeloj priči ovisit ćemo sami o sebi.”

Izbornik Jasmin Repeša za kraj je dodao kako mu je drago što će Hrvatska svoje utakmice igrati baš u Sevilli, jer je već prošla puno toga ondje, misleći na EP 2007. godine! (hks-cbf.hr)

AKTUALNO IZDVOJENO KOŠARKA

Ostavi komentar