Rezultat karijere za Samuela Kolegu u Adelbodenu: Svaka vožnja mi je sve bolja, na treningu sam također sve bolji

Kolega

Samuel Kolega ostvario je svoj najbolji rezultat u karijeri, šesto mjesto u slalomu FIS Svjetskog kupa u švicarskom Adelbodenu. Drugi mu je to Top 10 rezultat u karijeri, nakon lanjskog devetog mjesta u Chamonixu

Rekao je uoči vikenda da mu je Adelboden najdraža staza, ali da nikad tamo nije spojio dvije stopostotne vožnje. Nakon ove nedjelje to je uspio: Samuel Kolega je na kultnoj stazi Chuenisbärgli došao do najboljeg rezultata karijere, treći ovosezonski slalom u Svjetskom kupu završio je na šestom mjestu.

Na skijalištu na kojem je njegov stariji brat Elias prije pet godina također bio šesti i ostvario najbolji rezultat u karijeri, Samuel je sada reprizirao njegov doseg. Drugi mu je to Top 10 rezultat u karijeri, nakon lanjskog devetog mjesta u Chamonixu.

– Adelboden mi je sada definitivno najdraži slalom! Prva vožnja je stvarno bila dobra, jako čista, bez pogreške. Prije druge sam imao prilično veliku tremu i nije ta vožnja bila tako dobra, ali bila je napadačka. Završilo je dobro i jako sam zadovoljan – rekao je Sami nakon utrke.

U prvu je vožnju krenuo sa startnim brojem 25 i odradio ju je na iznimno visokoj razini, agresivno, ali i precizno. Na prvom je prolazu čak imao i šest stotinki prednosti, a do kraja je skupio pola sekunde zaostatka za vodećim Norvežaninom Alexandrom Steenom Olsenom, ali i to je bilo dovoljno za podjelu šestog mjesta s Henrikom Kristoffersenom.

I u drugoj vožnji je bio odličan, posebno u drugom sektoru u kojem je imao treće vrijeme. U cilj je ušao kao treći, s 26 stotinki zaostatka za tada vodećim Austrijancem Dominikom Raschnerom, ali na kraju je opet bio šesti zahvaljujući slabijem nastupu Tommasa Sale i izlijetanju vodećeg iz prve vožnje Steena Olsena. Pobjedu, četvrtu u karijeri, odnio je Austrijanac Manuel Feller, samo dvije stotinke za njim je zaostao Norvežanin Atle Lie McGrath, a do prvog je slalomskog postolja sa startnim brojem 35 došao Austrijanac Dominik Raschner.

Odličan nastup u Adelbodenu imao je i Istok Rodeš koji je završio na 17. mjestu. Najbolji mu je to rezultat ove sezone i najbolji uopće na ovoj zahtjevnoj stazi. Istok je u prvoj vožnji bio na 27. mjestu, ali u drugoj je imao sedmo vrijeme.

– Na dobar smo način otvorili siječanj, mislim da rastem, da sam sve bolji iz vožnje u vožnju. Neke veće pogreške u prvoj vožnji su mi uzele nešto vremena, ali druga je bila zadovoljavajuća i sretan sam rezultatom. Kažem, svaka vožnja mi je sve bolja, na treningu sam također sve bolji, lagano rastem i to je jako dobro za siječanj – prokomentirao je Istok, piše croski.hr.

Filip Zubčić je trećim mjestom u subotnjem veleslalomu prešao granicu od 500 WCSL bodova, što mu je omogućilo da u slalom krene s visokom startnim brojem 16. Ovaj put to nije uspio iskoristiti, od samog je starta počeo raditi pogreške i nije uspio završiti prvu vožnju. Ali, iz Adelbodena se vraća zadovoljan, jer četvrti je put ovdje došao do postolja u veleslalomu u kojem trenutno drži drugo mjesto u utrci za “Mali globus”.

Skijanje ZIMSKI SPORTOVI
Tagged with: