Roko Prkačin najmlađi kapetan u povijesti Cibone

Cibona, Rozić, Prkačin

Košarkaši Cibone novu će sezonu otvoriti kod najvećeg rivala, u petak od 18 sati na gostovanju u Zadru. Vukove će kao kapetan predvoditi Roko Prkačin, koji će sa 17 godina i deset mjeseci biti najmlađi u povijesti.

“Nakon što sam desetak godina obnašao časnu dužnost kapetana Cibone, na što ću biti ponosan do kraja života, došlo je vrijeme da vrpcu predam nekom drugom. Kad smo razgovarali tko bi to trebao biti, odgovor je bio jednoglasan. Predajem je jednom sjajnom mladom čovjeku koji je dobro odgojen, o njegovom talentu su ispričane priče. Njegov otac je isto bio kapetan Cibone i sigurno da će on svojim primjerom i talentom odlično voditi ovu talentiranu momčad Cibone. O Roku znate manje-više sve. To je dečko koji živi Zagreb, kojem je Cibona u krvi. Predajem mu ovu časnu ulogu i vjerujem da će se jako dobro snaći. Želim mu puno sreće, puno pobjeda i puno ovih slika s ‘kantama’ u rukama,” istaknuo je bivši kapetan, a sada sportski direktor Cibone, Marin Rozić.

Cibona

“Mislim da je otac sad najponosniji u ovoj situaciji. On mi je dao puno savjeta. Mislim da sam puno mogao naučiti i od Marina jer sam s njim proveo puno vremena. Imali smo blizak odnos, čak smo bili i cimeri. Probat ću od obojice uzeti po nešto i biti bolji od obojice,” s osmijehom je naglasio Roko i dodao: “Ovo je za mene velika čast!”

“Nama je najveći motiv to što nismo dugo igrali službenu utakmicu. Zaželjeli smo se košarke. Malo nas je ova situacija s koronom usporila. Mladi smo i rekao bi da imamo iznenađujuću ekipu. Mladi, ludi divlji i mislim da će ove ‘velike’ ekipe imati problema s nama. Očekujem puno od svojih suigrača. Moramo biti sto posto unutra i idemo po pobjedu. Prije svega želim reći da ćemo kroz sezonu rasti jer smo talentirana ekipa i vjerujem u svoje suigrače i trenera. Vjerujem da će sezona biti turbulentna, ali s dobrim završetkom. Atmosfera je fenomenalna. Kava poslije svakog treninga, druženja, bez ikakvih svađa i pritisaka, a maksimalno poštovanje na terenu. Imamo odličnu kemiju,” najavio je derbi sa Zadrom.

Cibona, Velić, Prkačin

Zbog problema s koronavirusom Cibona je dvoboj prvog kola protiv Zaboka odgodila pa će okršaj na Višnjiku biti prvi u novoj sezoni.

“Znate već u kakvoj smo situaciji bili i što se sve izdogađalo. Puno smo u zadnjih mjeseci bili prvi, pa ćemo sad biti i prvi koji će ući u prvenstvo bez odigrane pripremne utakmice. Takvo je vrijeme. Sutra se sudaraju 2 različita koncepta. Zadrov, koji isključivo ide na rezultat. To pokazuje roster koji su složili. Doveli su euroligaškog igrača, prije toga Planinića ‘na žeton’, tako da je cilj jasan, idu na rezultat. Mi smo s druge strane složili jednu drugačiju priču. Puno mladosti, djece koju su htjeli i drugi klubovi, međutim, oni su se opredijelili za Cibonu. Nadam se da će naša biti prava, uspješna priča i nismo opterećeni time što radi Zadar ili bilo koja druga ekipa. Gledat ćemo sebe i nadam se da ćemo kroz sezonu rasti i biti što bolji. O samoj utakmici ne bih puno jer ne znam što mogu očekivati od svoje ekipe. Nismo imali dovoljno utakmica ni treninga da mogu reći igrat ćemo ovako ili onako, ali siguran sam da će dečki dati sve od sebe. To su takvi karakteri da mogu reći da dugo nisam imao takve igrače u svom timu. Imamo obiteljsku atmosferu, vrhunske odnose i mogu jedino garantirati da će dati sve od sebe. Hoće li to biti dovoljno za pobjedu to ćemo vidjeti. Sudeći prema svemu što je Zadar napravio, imaju veći budžet od Cibone i oni su favoriti, ali favoriti ne pobjeđuju uvijek,” poručio je trener Ivan Velić, koji se osvrnuo i na novu funkciju Roka Prkačina:

“Ovo nije lagana funkcija, ali imat će ogromnu podršku od naših iskusnijih igrača koji su pravi karakteri, pravi dečki i sigurno da će mu olakšati tu ulogu koju ima. S tim dolaze i obaveze i odgovornost tako da stalno naglašavam da smo tim, jedna dobra obitelj, dobro funkcioniramo i ne sumnjam da će Roko to odraditi kako spada. Imat će podršku svih nas i u trenucima kada bude teško. Nadam se da će takvih biti što manje, a što više onih s osvojenim trofejima.”

KOŠARKA