Finale Kupa u subotu na Krtičnjaku: Mladost i Sinj u borbi za trofej!

Ivan Klarić Kukuz vs Jan Vlašić

Treću godinu zaredom momčadi Mladosti i Sinja sastat će se u Finalu Kupa Hrvatske. Mladostaši su bili uspješniji 2018. na svom Krtičnjaku dok je momčad Sinja prošle godine svoj povijesni trofej zaslužila na svom igralištu u sklopu SC „Andrija Alčić i Ivica Poljak Sokol“ na Trnovači. Ako je vjerovati u koincidenciju prema dosadašnjim rezultatima finalnih utakmica, momčad koja pobijedi Nadu u polufinalu – osvaja vrijedan trofej…

To je učinila Mladost 2018. godine te Sinj 2019. godine. Prošlog vikenda to je ponovno uspjelo momčadi Mladosti a hoće li se slijed podudarnosti nastaviti vidjet ćemo u subotnjem finalu. Momčad najstarijeg hrvatskog ragbijaškog kluba ima prednost domaćeg terena, imaju niz pozitivnih rezultata, koji sigurne žele nastaviti i ove sezone. Nakon devetomjesečne stanke, iskustva dobivena u izuzetno izjednačenom i zahtjevnom polufinalnom susretu u Splitu sigurno će pozitivno djelovati na moral i psihičku stabilnost momčadi. Igra se jedna utakmica u kojoj je sve moguće, gdje će se sigurno događati brojni obrati i reakcije iznenađenja, pa će koncentracija i mentalna čvrstoća momčadi igrati važnu ulogu. Motiva sigurno neće nedostajati niti jednoj momčadi u nakani da se ponovno domognu vrijednog trofeja.

S druge strane momčad Sinja svoj posljednji službeni susret igrala je prije punih 10 mjeseci, upravo protiv mladostaša u Sinju. Tada je, u prvenstvenom susretu,zagrebačka momčad bila uspješnija. Momčad pod vodstvom Marka Grčića, sigurno željna igre, učinit će sve što je u njihovoj moći da trofej ponovno stigne u grad pod Kamičkom. Sinjski sastav tradicionalno, u duhu vitezova alkara, krasi izuzetna borbenost i fanatična upornost na zelenom travnjaku. Na svakom terenu uvijek su neugodan i zahtijevan protivnik.

Zbog duge natjecateljske stanke i nemogućnosti uvida u sastav sinjske momčadi teško je davati prognoze uoči ovog finalnog susreta. Kup utakmice a posebno finala plijenila su pažnju sportske javnosti upravo zbog svoje neizvjesnosti i neponovljivosti. Uloga favorita u jednom odlučujućem susretu malo vrijedi pa je prava šteta da će se ovaj finalni susret zbog epidemioloških razloga igrati bez publike i pozitivne atmosfere na tribinama. Zato, unatoč svim poteškoćama i neuobičajenim okolnostima kroz koje prolaze svi sportaši, naročito oni u sportovima s velikim brojem igrača na sportskom borilištu, ovaj finale posebno iščekujemo.

Okršaj na popularnom Krtičnjaku, na terenu Mladosti na Savi igra se u subotu od 15 sati.

(Foto: B. Rožman)

OSTALI SPORTOVI