Rukometaši otputovali na Svjetske igre na pijesku u Dohu: Ljestvica je uvijek postavljena visoko

Rukomet na pijesku, Hrvatska

Hrvatska muška reprezentacija u rukometu na pijesku otputovala je na Svjetske igre na pijesku. U organizaciji Saveza Nacionalnih Olimpijskih Odbora (ANOC), prvo izdanje ovog natjecanja održat će se od 11. do 16. listopada u katarskoj Dohi.

U konkurenciji 12 ekipa iz cijeloga svijeta, hrvatski će pjeskaši započeti svoju avanturu u već u petak, 11. listopada, kada će odigrati svoje prve dvoboje. U grupi B ih najprije čeka dvoboj protiv domaćina te reprezentacije Urugvaja.

Sljedećeg dana, u subotu 12. listopada, naše seniore očekuju dvoboji protiv ekipa Tunisa i Španjolske, a u nedjelju, 13. listopada pjeskaši će zatvoriti grupnu fazu natjecanja utakmicom protiv reprezentacije Mađarske.

Pred našim je predstavnicima još jedno uzbudljivo natjecanje, a očekivanja uoči početka ovih povijesnih igara su velika!

“Mi se kao zemlja koja je u prošlosti, uz Brazil, imala ponajviše uspjeha i osvojenih medalja u ovom atraktivnom sportu, uvijek postavljamo i na svako natjecanje idemo s najvišim ambicijama. Smatram kako se ne radi o prepotenciji, jer nije u sportskom duhu ići na natjecanje samo zbog sudjelovanja, a bez ambicija i nadanja u ostvarenje sportskog rezultata. Ljestvica je s te strane uvijek postavljena visoko. Od ekipe očekujem samo predan rad, poštovanje sustava i zalaganje u svakoj sekundi bilo koje utakmice. Ukoliko će se to ispoštovati, uvjeren sam kako niti rezultat neće izostati“, izjavio je izbornik muške seniorske reprezentacije Mladen Paradžik.

Da su ambicije ove ekipe velike, potvrđuje i kapetan Ivan Jurić: “U Kataru želimo ići korak po korak. Prvi nam je cilj kvalificirati se u četvrtfinale, a nakon toga se želimo boriti za medalje. Osobno bih bio sretan bilo kojom osvojenom medaljom, samo da ne završimo natjecanje na četvrtom mjestu.”

Pod vodstvom izbornika Mladena Paradžika Hrvatsku će na Svjetskim igrama na pijesku u rukometu predstavljati Filip Dominik Hančić, Domagoj Grahovac, Ivan Jurić, Tomislav Lauš, Josip Matezović, Ivan Palac, Josip Leko, Filip Goričanec, Mateo Budić, Matej Sošić.

RUKOMET