Zagrebački Detonatori zlatni u Moskvi, pjeskašice Dubrave uzele srebro

BHC Dubrava, Moskva

Aktualni hrvatski prvaci, pjeskaši Detono Zagreba, osvojili su prestižan turnir, Moskva Grand Slam, a rukometašice Toyota MHC Dubrave su se okitile srebrnim odličjem.

Sjajan je to uspjeh hrvatskih predstavnika na ovom jakom, međunarodnom turniru koji je ugostila ruska prijestolnica od 2. do 4. kolovoza.

Pjeskaši Detona su odigrali fantastičan turnir te svojim zajedništvom i borbenošću došli do najsjajnijeg odličja. U finalu su svladali ruski Ekaterinodar s 2:0 u setovima. Ovom pobjedom, Detono je zaključio još jedno pjeskaško ljeto na najbolji mogući način.

Odličan uspjeh ostvarile su i naše prvakinje, pjeskašice Toyote MHC Dubrave koje su se također popele na postolje, a Petra Lovrenčević je proglašena najboljom vratarkom turnira. U finalu je od naših predstavnica, bolja bila mađarska ekipa Multichem Szentendrei s 2:0.

“Mislim da je finale moglo i drugačije završiti. Sve smo dobile do finala. Nadam se kako ćemo se vratiti dogodine i uzeti zlato,” izjavila je Petra.

Anja Vida Lukšić poželjela je povratak u Moskvu: “Odlično organiziran turnir s jako dobrim ekipama. Jako nam je žao što nismo uzele zlato, odlično smo odigrale cijeli turnir, ali ovoga puta Mađarice su bile bolje”.

Sastav Toyota MHC Dubrava: Petra Lovrenčević, Kristina Smiljanić, Ivana Benko, Josipa Grebenar, Petra Dičak, Vanja Perenčević, Melita Jug, Mirna Vučković, Andrea Klarić, Anja Vida Lukšić, trener: Alen Dujmić

RUKOMET