Rukometaši se u Osijeku spremaju za Beograd: Treba se radovati nastupu za reprezentaciju

HRS

Hrvatska rukometna reprezentacija okupila se u Zagrebu i krenula put Osijeka, gdje će se pripremati za dvije kvalifikacijske utakmice sa Srbijom. U četvrtak od 18 sati u beogradskoj dvorani Aleksandar Nikolić, popularnom Pioniru te 14. travnja u nedjelju na zadarskom Višnjiku, koja se igra od 20.30 sati.

“Uspjeh s reprezentacijom se ne može mjeriti niti s jednim klupskim uspjehom. Raspoloženje je dobro, iako imamo objektivnih problema s nekim ozljedama. U kvalifikacijama za Euro trebaju nam još četiri boda i želimo ih što prije ostvariti. Neće biti jednostavno, posebno sada u Beogradu, jer je njima ta utakmica izuzetno bitna. Nama će to biti ispit mentalne jakosti, koja je na Svjetskom prvenstvu bila izrazito dobra,” najavio je izbornik Červar.

“Moramo imati pravi pristup i biti spremni na veliku borbu. Trebamo se pripremiti i taktički. Vrijeme nam nije saveznik, u Osijeku imamo tri treninga…

“Posebno se veselimo utakmicu u Zadru, znamo da će nas tamo ljudi srdačno dočekati. Na nama je da ipak razmišljamo samo o prvom nastupu u Beogradu.”

“Moramo biti hrabri, ne smijemo razmišljati previše o rezultatu, nego o igri. Moramo dat sve od sebe i za mene je ova utakmica jedan izazov, vjerujem i za igrače. Svaki ovakav susret moramo iskoristiti za uigravanje, svaka utakmica je korak naprijed. Uvijek moramo biti bolji,” dodao je Lino.

“Uvijek treba imati ambicije i radovati se nastupu za reprezentaciju. Treba se osjetiti nadahnuće i inspiracija,” naglasio je hrvatski izbornik.

U reprezentaciju se vratio Marko Mamić, koji je zbog ozljede propustio Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj i Danskoj ove godine…

“Drago mi je da sam se vratio. Motiv je prisutan. Nisam još na 100 posto, ali sam u formi da mogu pomoći reprezentaciji i da mogu donijeti dodatnu snagu ekipi. Moramo odigrati pametnu, imamo kvalitetniju ekipu od njih. Ne smijemo se uplašiti tog njihovog domaćeg terena i odigrati kako znamo i pokazati kako smo bolji. Spreman sam igrati 60 minuta za Hrvatsku,” istaknuo je Mamić.

“Ne trebamo se previše opterećivati,” Pozivam sve navijače na fair-play navijanje,” dodao je lijevi bek Hrvatske.

RUKOMET