Šakić: Mislio sam da će biti lošije; Mršić: Ovo je jedna ‘školska turneja’

HKS, Ljetna liga

Hrvatska košarkaška reprezentacija izgubila je u svom prvom nastupu na NBA Ljetnoj ligi u Las Vegasu od Detroit Pistonsa s 96:80.

Izabranici Veljka Mršića imali su prednost u prvom poluvremenu, ali su popustili u nastavku, pogotovo u završnici dvoboja.

Pavle Marčinković, Željko Šakić, Antonio Vranković, Roko Badžim, Roko Rogić, Krešimir Radovčić, Marjan Čakarun, Mateo Drežnjak, Luka Babić, Domagoj Vuković, Marin Marić, Ivan Ramljak.

Najbolji hrvatski igrač bio je Željko Šakić sa 17 poena i 5 skokova. Luka Babić je postigao 10 poena uz 4 asistencije, Roko Badžim 9 (s 2 skoka i 2 asistencije), a Marjan Čakarun i Domagoj Vuković po 8 poena.

“Stvarno je bilo super, s obzirom da nam je ovo bila prva utakmica ovdje i da je ova liga zaista dobra. Ja sam osobno mislio da će biti lošije, ali smatram da je prvi dio bio odličan. U drugom smo dijelu malo pali, ali to je čar i draž ovog svega“, rekao je odmah po završetku utakmice Željko Šakić.

Izbornik Veljko Mršić bio je zadovoljan prikazanim: “Prva utakmica nakon 15 dana treninga je iza nas. Prvo je poluvrijeme izgledalo jako dobro. Dvije minute do kraja četvrtine je još bio egal, međutim nakon toga dolazi do izražaja njihova bolja fizička sprema i veći atleticizam što nismo uspjeli popratiti. No, s obzirom da je ovo bila prva utakmica i da sam ja na ovoj utakmici uočio neke stvari, smatram da je ocjena zadovoljavajuća. Ovo je jedna školska turneja na kojoj ćemo vidjeti koji naši igrači mogu odgovoriti ovom načinu igre i nakon koje se nadamo da će svi profitirati i u budućnosti biti bolji igrači.“

Hrvatsku u Las Vegasu predstavljaju Pavle Marčinković, Željko Šakić, Antonio Vranković, Roko Badžim, Roko Rogić, Krešimir Radovčić, Marjan Čakarun, Mateo Drežnjak, Luka Babić, Domagoj Vuković, Marin Marić, Ivan Ramljak.

Hrvatska u nedjelju igra protiv Brooklyn Netsa.

KOŠARKA