Sakić novi pivot Nexea: Očekujem napredak u karijeri, znam gdje sam došao!

Marin Sakić novi je član rukometnog kluba Nexe.

- Tko čeka taj i dočeka. Bilo je interesa i prošle godine no, stjecajem okolnosti, do transfera nije došlo. Ove je godine bilo sve u redu i tu sam. Sve se brzo odigralo i dogovorilo i sretan sam zbog toga. Ovo je velik i ispravan korak u mojoj karijeri, s Nexeom me očekuju velika iskušenja u četiri natjecanja. Ovdje očekujem napredak u karijeri, a to mi je najvažnije – rekao je na predstavljanju.

Sakić je rođen 8.lipnja 1987.godine u Rijeci, igra na poziciji pivota. Rukomet je počeo igrati u Zametu, prvi nastup za seniore riječkog rukometnoga kluba imao je 2005. godine. Nastupao je za kadetsku i juniorsku reprezentaciju Hrvatske.

S pivotima iz Zameta Nexe već ima jako dobra iskustva. Krešimir Kozina ostavio je u Našicama odličan dojam…

Kada sam se 2010.vratio rukometu Krešo je već bio u seniorskoj momčadi. Nakon tjedan dana zajedničkih treninga postali smo jako dobri prijatelji i apsolutno pozitivni rivali na poziciji pivota u Zametu. Puno mi je pomogao taj naš odnos jer sam uvijek imao čovjeka koji mi puše za vrat. To mi je uvijek bila dodatna motivacija. Krešo je svojim igrama u Nexeu osvojio mnoga srca, to je sigurno - dodao je Sakić.

Sezona koja uskoro počinje donosi puno izazova i biti će vrlo zahtjevna. SEHA liga, EHF kup te Premier liga i domaći Kup…

- Znam gdje sam došao, Nexe je velik klub i postavljene ciljeve treba ispuniti. To znači, prije svega, kroz Premier ligu osigurati ponovni nastup u regionalnom natjecanju i europskim kupovima. U SEHA ligi očekujem što bolji plasman. Ja sam sada u novoj sredini i potpuno drugačijoj situaciji od dosadašnje. SEHA ligu smo, do sada, gledali na televiziji, o tim klubovima i igračima čitali u novinama i na internetu – istaknuo je.

Sada sam i ja dio te SEHA lige, sada ću s tim i protiv tih igrača igrati svaki tjedan. To je velika čast i poseban motiv. SEHA liga se ove sezone diže na stepenicu više, u svakom pogledu. Jako je puno odličnih igrača došlo u klubove lige i to je sada već treća ili četvrta liga po snazi na svijetu. A to nije mala stvar. Strašno je to veliki motiv za svakoga igrača. Trebam ozbiljno trenirati i igrati pa će i rezultati doći. Ne samo ja, svi mi – zaključio je Sakić.

 

RUKOMET

Ostavi komentar