Saračević: “Ostaje nam za vidjeti kako će ekipa reagirati na smjenu trenera!” Stepančić: “Svi skupa smo malo šokirani!”

Zlatan Saračević

Zlatan SaračevićRukometaši PPD Zagreba u subotu gostuju kod Meškova u Brestu u sklopu trećeg kola regionalne SEHA GSS lige, nakon domaćeg poraza od Tatrana i smjene trenera.

Ekipu su preuzeli Dvoršekovi pomoćnici, Zlatko Saračević i Mario Kelentrić, koji će voditi momčad dok u klubu ne pronađu trajnije rješenje. A Liga prvaka počinje već narednog tjedna, u Zagreb dolazi moćni Kiel.

“Igramo protiv prošlogodišnjih finalista SEHA Gazprom South Stream lige i sigurno da je gostovanje u dalekom Brestu jedno od najtežih. Oni su se ove sezone pojačali za par vrlo kvalitetnih igrača i njihove utakmice s početka sezone koje smo imali prilike gledati govore da se radi o iznimno kvalitetnoj ekipi. Nadmoćno su osvojili kvalifikacijski turnir za Ligu prvaka, dok su SEHA GSS ligu otvorili s dvije pobjede,” nahvalio je Saračević suparnika, koji će se ove sezone sa Zagrebašima naći u istoj skupini Lige prvaka.

Saračević je istaknuo i probleme u klubu: “Moram priznati da su ovo dosta teški trenuci za nas jer smo ostali bez trenera Borisa Dvoršeka i to je sigurno šok za igrače. Nama ostaje tek vidjeti kako će ekipa reagirati na smjenu trenera. Uz to imamo i dodatnih problema jer su nam neki vrlo važni igrači ozlijeđeni. Josip Valčić već tri dana ne trenira na sto posto, Sandro Obranović je jučer cijeli dan povraćao, dok je Zlatko Horvat na zadnjem treningu lakše ozlijedio skočni zglob. Iskreno se nadam da ćemo do utakmice s Brestom biti kompletni.”

Meškov je pod palicom Željka Babića, s Ljubom Vukićem i Ivanom Pešićem u sastavu, već ove sezone ostvario zapažene rezultate i sigurno su trenutno u boljoj formi od Plinara.

“Brest je za nas apsolutno najteže gostovanje. Bodove smo odnosili iz svih gradova domaćina, ali ta Bjelorusija je za nas još uvijek nepremostiva prepreka. Kao što znate ostali smo ovaj tjedan bez trenera Dvoršeka i moram priznati da smo svi skupa pomalo i šokirani. Međutim nije to prvi puta da smo se našli u takvoj situaciji i siguran sam da će nas ovakav šok razbuditi i da će reagirati na najbolji mogući način,” rekao je Luka Stepančić.

Utakmica Meškova i PPD Zagreba na rasporedu je od 14 sati po hrvatskom vremenu.

AKTUALNO RUKOMET
Tagged with:

Ostavi komentar