Sedlaček: Pokazali smo da imamo jako zanimljive igrače i da ne moramo brinuti za budućnost

Hrvatska odbojkaška reprezentacija

Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija nastavila je s pobjedama u grupnoj fazi ovogodišnje Srebrne europske lige, koja se igra u austrijskom Amstettenu. Nakon pobjede nad Luksemburgom u petak, Hrvatska je pobijedila i domaćina Austriju rezultatom 3:2 (23:25, 25:21, 25:16, 20:25, 15:10) i s pet bodova zauzela drugo mjesto u skupini B.

‘’Pobijedili smo, ali ne mogu se oteti dojmu da je moglo biti gotovo u tri ili četiri seta. Dobro smo igrali, spremamo se za Mađarsku i idemo na pobjedu,’’  izjavio je nakon pobjede reprezentativac Sven Šarčević dok je njegov suigrač Marko Sedlaček istaknuo: ‘’Pokazali smo da Dabrovi vole igrati pet setova. Sretan sam zbog ove pobjede zato što je ekipa malo izmiješana, dosta mlada. Pokazali smo da imamo na klupi jako zanimljive igrače i da se ne moramo brinuti za skoru budućnost. Idemo se boriti za Final Four i što bolji rezultat!’’

Za Hrvatsku su igrali Sandro Dukić, Marko Sedlaček, Bernard Bakonji, Dominik Brčić, Tomislav Mitrašinović, Leo Andrić, Ivan Zeljković, Filip Šestan, Gabrijel Ivančić, Tino Hanžić, Marino Marelić, Kruno Nikačević, Sven Šarčević i Hrvoje Pervan.

OSTALI SPORTOVI