Šego: Puno nam znači povratak Duvnjaka! Stepančić: Švicarsku i Belgiju treba ozbiljno shvatiti…

Hrvatska, Stepančić, HRS

Hrvatska muška rukometan reprezentacija okupila se u Zagrebu te se uputila prema Osijeku, gdje u četvrtak 25. listopada u 20.15 sati igra dvoboj kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. protiv Švicarske. Tri dana kasnije na rasporedu je gostovanje u Belgiji…

Na popisu izbornika Červara je 18 reprezentativaca, a ponovno bi s ekipom trebao biti i kapetan Domagoj Duvnjak.

Mari Šego trenutno je prvi vratar Hrvatske: “Pripremit ćemo se za utakmice, a izbornik i stručni stožer će prikupiti što više informacija koje će podijeliti s nama. Najbitnije je da budemo svi zdravi da se spremimo za tu prvu utakmicu. Puno nam znači povratak Domagoja Duvnjaka. Samo da bude zdrav i da ga to koljeno ne boli…”


Luka Stepančić upozorio je na ozbiljnost ovih kvalifikacijskih susreta: “Zadnje dvije godine se proširio broj reprezentacija koji igraju ozbiljan rukomet. Po meni, Belgiju i Švicarsku treba jako ozbiljno shvatiti. Bit će neugodno, pogotovo što će oba suparnika po mojoj pretpostavci igrati 7 protiv 6, gdje imaju odlične razigravače. Belgijanci Qerimija, a Švicarci Schmida. Belgija je umalo pobijedila Francuze kod kuće prije dvije godine, Švicarci su doma dobili Norvešku baš igrajući 7 na 6 i sigurno neće biti lako. Realno, sigurno je da smo kvalitetniji od obje ekipe, pogotovo u Osijeku i pred domaćim navijačima moramo slaviti.”


Izbornik Lino Červar potvrdio je ulogu favorita u ovim susretima: “Pred nama je treći zadatak ove godine. Kad se prisjetimo igrali smo kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo koje smo osigurali. nakon toga smo išli na Mediteranske igre gdje smo napravili veliko iznenađenje i osvojili zlatnu medalju nakon 14 godina. Sad imamo treći zadatak, a to je osigurati nastup na Europskom prvenstvu 2020. Naravno da sam zadovoljan s prva dva ispunjena zadatka i sada je pred nama ovaj treći. Želim odmah reći da će to biti dosta teško. Znam da smo mi na papiru favoriti i od toga ne bježimo, ali sam zabrinut jer se podcjenjuje te protivnike. Mislim da su Švicarska i Belgija respektabilne reprezentacije. Švicarska je već jednom pobijedila u kvalifikacijama Norvešku koja doprvak svijeta. Vratio im se Andre Schmid i znamo koliko im to znači. Moramo očekivati napad 7 na 6 i za to se moramo spremiti. Odmah unaprijed moram reći, a to ću reći i igračima, da moramo pristupiti krajnje oprezno i moramo dati sve od sebe da utakmicu riješimo u svoju korist. Nakon toga ćemo razmišljati o Belgiji, koju je u prošlim kvalifikacijama Francuska dva puta jako tijesno pobijedila.”

Euro 2002, kvalifikacije
Hrvatska – Švicarska, Osijek, 25. listopada, 20.15 sati
Belgija – Hrvatska, Leuven, 28. listopada, 15.45 sati

1. Marin Šego – MOL-Pick Szeged
2. Mate Šunjić – US Ivry Handball
3. Manuel Štrlek – Telekom Veszprem
4. David Mandić – RK PPD Zagreb
5. Zlatko Horvat – RK PPD Zagreb
6. Josip Božić Pavletić – RK PPD Zagreb
7. Željko Musa – SC Magdeburg
8. Kristian Bećiri – RK Celje Pivovarna Laško
9. Marin Šipić – RK Nexe
10. Damir Bičanić – RK PPD Zagreb
11. Halil Jaganjac – RK Metalurg
12. Domagoj Duvnjak – THW Kiel
13. Luka Cindrić – PGE Vive Kielce
14. Igor Karačić – RK Vardar
15. Luka Stepančić – Paris Saint-Germain Handball
16. Jakov Vranković – Grundfos Tatabánya KC
17. Ivan Martinović – VfL Gummersbach
18. Alen Blažević – MOL-Pick Szeged

(Foto: HRS)

RUKOMET