Villa Vrsar osvojila četvrto mjesto na klupskom malonogometnom Svjetskom prvenstvu u Poreču

vrsar-pf4

Hrvatska ekipa Villa Vrsar osvojila je odlično četvrto mjesto na premijernom izdanju najjačeg klupskog svjetskog amaterskog malonogometnog natjecanja, Socca Lige prvaka, koje je održano u Poreču.

Naši predstavnici poraženi su¸u polufinalu s 2:1 od poljskog Dynamic Toruna, koji je na kraju i osvojio trofej i svjetski naslov. Villa Vrsar bila je u prednosti većinu utakmice, ali je suparnik u završnici kreirao preokret…

U utakmici za treće mjesto latvijski FC Nikers je slavio s 5:3.

“Malo smo razočarani jer smo željeli otići do samoga kraja. Pogotovo zato što su nas mnoge protivničke momčadi smatrale autsajderima. Smatramo da smo mogli bolje, ali dobili smo suspenziju od kluba u kojem igramo veliki nogomet i neki igrači su se uplašili te su odlučili da neće nastaviti natjecanje pa smo na kraju utakmicu za treće mjesto igrali sa svega šest igrača,” pojasnio je kapetan Marin Romić.

U Poreču je utakmice hrvatskih ekipa gledao i izbornik malonogometne reprezentacije Dino Kovač.

“Na izborniku je da odluči tko je najbolji i tko zaslužuje hrvatski dres, odnosno koga će pozvati u reprezentaciju. Neki reprezentativci su igrali ovdje i ispali su u osmini finala, a mi smo dospjeli do polufinala. Ako se netko od nas dokazao, to je na izborniku da prosudi”, dodao je Romić.

“Pratio sam sve naše ekipe na ovome turniru, ima nekoliko zanimljivih igrača čija imena sam zapisao i razmislit ćemo o njima kada dođe red za iduće reprezentativno okupljanje. Posebno me veseli što su ovdje zaigrale i legende futsala poput Patrika Drndića i Bojana Kubovića. Takvi igrači bi u ovom sportu trebali imati prednost, ali samo u slučaju da su fizički spremni. Nadam se da će se sve više igrača s futsala odlučiti zaigrati kod nas jer je ovo zanimljiv sport, a postoje svjetska prvenstva i Lige prvaka, isto kao i u futsalu”, istaknuo je za kraj hrvatski izbornik Kovač.

NOGOMET