[VIDEO] Senzacionalno šesto mjesto Eliasa Kolege u slalomu u Adelbodenu: Bravo Vanilija!

SQT 2019, Sport-IT (12)

Senzacionalan rezultat u slalomu Svjetskog kupa u švicarskom Adelbodenu ostvario je mladi hrvatski skijaš Elias Kolega, koji je utrku završio na šestom mjestu, što je naravno njegov najbolji rezultat karijere, ali i najbolji rezultat našeg skijanja nakon Kostelića.

Istok Rodeš je ove sezone dva puta bio sedmi u slalomu, dok Filip Zubčić ima sedmo mjesto u veleslalomu Svjetskog kupa.

Kolega je u utrku krenuo sa startnim brojem 48, nakon prve vožnje bio je na sjajnom 21. mjestu, a onda je fenomenalnim drugim ‘laufom’ stigao do spektakularne šeste pozicije.

Prošli vikend je na zagrebačkom Sljemenu osvojio izvrsno 20. mjesto.

Rodeš je nakon prve vožnje u Adelbodenu imao 16. vrijeme, ali u drugoj nije stigao do cilja. Matej Vidović i Filip Zubčić nisu završili prvi slalom.

Još jednu pobjedu slavio je nezaustavljiv Austrijanac Marcel Hirscher, s pola sekunde prednosti ispred sunarodnjaka Noela i 0.71 boljim vremenom od Norvežanina Kristoffersena. Kolega, kojeg trenira Ante Kostelić Gips, a Ivica mu je poput starijeg brata, za pobjednikom je u konačnici zaostao 1,97 sekundi.

U poretku najboljih svjetskih slalomaša Istok Rodeš je na 19. mjestu sa 72 boda, drugi je Kolega na 26. mjestu s 51 bodom, a Vidović je na 27. mjestu s 49 bodova.

(Foto: Sport-IT)

Skijanje ZIMSKI SPORTOVI