Šimun Ivandić pozvan u kamp sedmerostrukog svjetskog prvaka Marca Marqueza

Šimun1

U jakoj konkurenciji 250 mladih talenata iz cijeloga svijeta ove je godine mjesto u motocross kampu Allianz Junior Motor Camp pod vodstvom sedmerostrukog svjetskog prvaka u motociklizmu Marca Márqueza izborio i desetogodišnji Šimun Ivandić iz Samobora. Ostalih 16 kandidata i tri kandidatkinje u dobi od 10 do 13 godina dolaze iz Španjolske, Ujedinjenog Kraljevstva, Italije i Mađarske.

Za sudjelovanje u prestižnom Allianz Junior Motor Campu prijavilo se čak 250 kandidata iz cijeloga svijeta. Mladi talentirani motociklisti imat će priliku učiti od najboljeg svjetskog motociklista današnjice i njegovog stručnog tima.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Dreaming! #Level7 #MotoGPAwards

Objavu dijeli Marc Márquez (@marcmarquez93)

Allianz Junior Motor Camp zajednički je projekt Marca Márqueza i Allianza, usmjeren na razvoj nove generacije motociklista i promicanje vrijednosti kao što su trud, timski rad, poštovanje i sigurna vožnja. Dvadeset mladih talentiranih motociklista dobilo je jedinstvenu priliku učiti i trenirati s najvećim svjetskim motociklistom današnjice od 29. studenoga do 2. prosinca 2018. na motocross stazi Rufea u blizini španjolskog grada Lleide, a Marcu Márquezu će u vođenju programa pomagati i njegov brat Álex Márquez, svjetski prvak u Moto2 klasi.

“Marc Márquez je moj omiljeni motociklist i velika inspiracija, te sam jako uzbuđen što ću ga upoznati i naučiti nove trikove od njega. Od kampa očekujem super iskustvo i zabavu, te priliku da poboljšam svoju tehniku, a veselim se upoznavanju i novih prijatelja s kojima dijelim ljubav prema motociklizmu. Roditelji su mi pomogli snimiti video prijavu za kamp i, iako smo se potajno nadali, nisam očekivao da ću biti izabran jer je konkurencija bila jako velika“, izjavio je Šimun Ivandić uoči odlaska na motocross kamp.

Mladi Samoborac motocrossom se inače bavi od svoje šeste godine, a ove je godine osvojio titulu viceprvaka u ukupnom poretku Europskog prvenstva SE zone u klasi 65 ccm.

Marc Márquez odabrao je sudionike kampa temeljem videa koje je svaki prijavljeni kandidat snimio kako bi pokazao svoje vještine na motoru i objasnio zašto želi biti dio motocross kampa.

“Uživao sam gledajući snimke prijavljenih kandidata i kandidatkinja te primijetio da su neki od njih već razvili zavidne vještine. Moram priznati da mi je zaista bilo teško odabrati samo njih dvadeset. Svake godine i ja naučim nešto novo od talentiranih sudionika, te se zato radujem još jednom izdanju ovoga kampa”, istaknuo je Márquez.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Gracias a todos! #Level7 ✋✌ @fanclubmm93

Objavu dijeli Marc Márquez (@marcmarquez93)

Allianz Junior Motor Camp održava se četvrtu godinu zaredom, a u njemu je dosad, uz plaćene sve troškove, sudjelovalo 60 mladih motociklista iz Španjolske, Njemačke, Francuske, Portugala, Italije, Nizozemske, Ujedinjenog Kraljevstva, Češke, Brazila i Izraela. Osim što će polaznici ovogodišnjeg kampa uživati u ‘master class’ predavanjima Marca Márqueza i novim iskustvima, on će ih povesti i na svoju izložbu u rodnome gradu Cerveri.

OSTALI SPORTOVI
Tagged with: ,