Sjajno otvaranje HEP Adria Cupa: Čeka nas dodatno uigravanje, nadamo se pobjedama

Hrvatska, Socca

Uspješno je okončan prvi dan HEP Adria Cup-a, međunarodnog turnira koji je u NC Zlatna Lopta na zagrebačkom Žitnjaku okupio četiri malonogometne momčadi: reprezentacije Luksemburga, Hrvatske, Brazila te ekipu Veruda iz Pule. Brazilci i Puljani su u posljednji trenutak stigli na natjecanje umjesto reprezentacija Slovenije i Mađarske, koje zbog pandemije uzrokovane koronavirusom nisu mogla prisustvovati turniru.

Adria Cup su otvorile momčadi Brazila i Verude, a sa 6:3 slavili su Istrijani. Treba naglasiti kako su Brazilci cijelu utakmicu igrali bez zamjene jer je dio njihovih reprezentativaca zapeo na granici, a imali su i nesreću da se jedan igrač ozlijedio te su veći dio utakmice odigrali s igračem manje u polju. U utakmici Hrvatske i Luksemburga, naši reprezentativci slavili su s visokih 9:2.

U večernjem dijelu turniru Brazil je pobijedio Luksemburžane sa 7:1, a najzanimljivija utakmica dana odigrala se između Hrvatske i MNE Veruda. Iako je Hrvatska vodila do posljednjih sekundi vodila s 3:2, nakon crvenog kartona Pleića igrači Verude postižu pogodak za konačnih 3:3. Pristupilo se tzv. socca raspucavanju u kojem su spretniji bili Puležani kojima je očito legla ovakva vrsta maloga nogometa.

”Htio bih zahvaliti organizatoru što smo dobili priliku igrati s ovakvim reprezentacijama. Prvi put smo se susreli s ovom vrstom malog nogometa. Došli smo ovdje neočekivano, htjeli smo pokazati što znamo i dati sve od sebe. Bilo je napeto, gorili smo od želje da pobijedimo a na kraju smo to umalo i ostvarili”, izjavio je Edi Ljubas iz MNE Veruda.

”U prvoj utakmici s Luksemburgom pokazali smo dobru igru po vrlo sparnom vremenu što je rezultiralo s devet golova u njihovoj mreži. U drugoj utakmici protiv MNE Verude koja se pokazala kao iznimno dobar protivnik nismo iskoristili svoje šanse da zatvorimo utakmicu te je Veruda to iskoristila na kraju. Čak su nas u raspucavanju socca penala i svladali te im na tome čestitam”, prokomentirao je izbornik hrvatske reprezentacije Željko Ostrman te najavio drugi dan Adria Cupa:

”Čekaju nas još dvije utakmice koje će nam poslužiti za dodatno uigravanje. Nadam se da ćemo u oba susreta izaći kao pobjednici”.

Svoje dojmove podijelili su igrači Luksemburga:

”Mi smo nova reprezentacija. Ovo je prvi put da smo otišli svi zajedno na neko natjecanje. Protivnici su stvarno dobri, to je neka druga razina igranja. Naravno da želimo pobijediti, ali igramo prvenstveno iz zadovoljstva i zabave. Moramo samo jako trenirati i mislim da ćemo u budućnosti biti puno bolji”, izjavio je David Augustino iz reprezentacije Luksemburga te nadodao svoje dojmove o glavnome gradu Hrvatske:

”Prvi puta smo u Zagrebu. Ljudi su ljubazni, grad je lijep. Uživamo ovdje”.

NOGOMET