Ria Derniković Novaković i Noa Vukadin teniski prvaci do 16 godina

Ria Dernikovic Novakovic i Nora Knezevic

Mladi tenisači na HEP prvenstvu za juniorke i juniore do 16 godina pokazali su da je budućnost hrvatskog tenisa u dobrim rukama. Nakon uzbudljivog tjedna izvrsnog tenisa koji su sudionici pokazali na terenima TK Franjo Punčec prvaci su Ria Derniković Novaković (TK Iteam) i Noa Vukadin (HTK Zagreb). Ria je u finalu bila bolja od Nore Knežević (TK Top Spin) 3:6, 7:6 (3), 7:5 dok je Noa pobijedio Stjepana Ivaneka (TK Varaždin 1181) 6:2, 6:1.

‘’Sretna sam što sam osvojila ovaj turnir, puno mi znači. Organizacija je bila super, nadam se da ću se opet vratiti u Čakovec i odigrati još ovako lijepih turnira,’’ izjavila je nakon finala nova prvakinja do 16 godina Ria Derniković Novaković dok je prvak Noa Vukadin poručio: ‘’Bilo mi je sjajno na turniru, zahvaljujem svima koji su bili uključeni u organizaciju i koji su omogućili da bude ovako dobro na prvenstvu. Nadam se da ću opet doći u Čakovec!’’

Noa Vukadin i Stjepan Ivanek

‘’Hrvatski teniski savez od početka pandemije kontinuirano radi na tome da tenisačice i tenisači svih uzrasta imaju priliku za treniranje i sportski razvoj. Ovo prvenstvo jedno je od natjecanja koje juniorkama i juniorima omogućuje održavanje forme u ovoj godini kada je to iznimno važno zbog svih izazova zbog koronavirusa. Čestitam svim pobjednicima i pozivam ih, kao i sve druge natjecatelje, da se nastave baviti tenisom i postizati rezultate koji će biti na ponos cijeloj Hrvatskoj,’’ zaključila je predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić koja je pobjednicima na terenima TK Franjo Punčec u Čakovcu uručila odličja.

Pobjednici u konkurenciji muških parova su Matej Dodig i Noa Vukadin (Olimpija, HTK Zagreb) nakon završnog uspjeha protiv Duje i Roka Markovine (obojica Vulpes) – 6:1, 6:4. Kod tenisačica su u paru do naslova došle Dora Mišković i Lana Preis (obje Vulpes) nakon što su u finalu nakon velike borbe dobile Riju Derniković Novaković i Noru Knežević (Iteam, Top Spin) – 1:6, 6:3, 10:8.

TENIS