Skakački spektakl sa Starog mosta: Presretna sam zbog pobjede pred ovom predivnom publikom, u ovom čarobnom gradu!

Red Bull Cliff Diving 2018

Četvrto natjecanje Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva donijelo je još jedan spektakl u grad na Neretvi. Nakon dana ispunjenog fantastičnim skokovima i uzbudljivim obratima, pobjede u Mostaru na Starom mostu odnijeli su Gary Hunt i Adriana Jimenez.

S visine od 27 metara za muškarce i 21 metar za žene, bez zaštitne opreme i sa savršenom fizičkom spremom, zavidnom razinom mentalne snage i nevjerojatnom koncentracijom, protagonisti ovog Svjetskog prvenstva svoje su skokove tijekom petka i subote demonstrirali pred okupljenim mnoštvom u gradu koji svoju skakačku kulturu njeguje preko 450 godina. Skakači su tri sekunde nakon odskoka i temperature i preko 30 stupnjeva Celzijusa uranjali u 13 stupnjeva hladnu Neretvu. A u te tri sekunde odvijala se prava čarolija savršeno koordiniranih pokreta, koje prosječno oko teško može izbrojiti bez usporene snimke.

Više od 20 tisuća navijača pratilo je proteklog vikenda ovaj spektakl u Mostaru.

“Presretna sam, pobijedila sam pred ovom predivnom publikom u ovom čarobnom gradu. Jučer sam rekla da mi je Mostar ove godine još ljepši nego prošle, ali sada je čak i to nadmašeno“, izjavila je presretna Jimenez nakon što je podigla pobjednički trofej.

Gary Hunt je uspio napraviti ono što nijedan skakač do sada nije – upisati drugu pobjedu na Starom mostu.

Sada je samo preostalo vidjeti može li Hunt prekinuti još jednu tradiciju – osvojiti titulu prvaka. Naime, nitko tko je do sada pobijedio u Mostaru nije uspio ponijeti titulu prvaka na kraju sezone.

“Sretan sam, uspio sam ponoviti pobjedu na Starom mostu, što još nitko nije i potpuno sam se vratio u borbu za titulu. Ostaje još da i nju osvojim i tako prekinem i drugu tradiciju da pobjednik iz Mostara ne osvaja naslov prvaka“, rekao je samouvjereni Hunt.

(Foto: Predrag Vučković)

VODENI SPORTOVI
Tagged with: