Red Bull Cliff Diving ponovno u Mostaru

Red Bull Cliff

Nova mostarska Red Bull Cliff Diving avantura održat će se 28. kolovoza. Mjesto radnje? Već tradicionalno – Stari Most.

U svojoj 12. sezoni, Red Bull Cliff Diving svjetsko prvenstvo ponovno dolazi u susjedstvo. Najbolje skakače i skakačice na Starom mostu moći ćemo pratiti po šesti put, a finalni događaj održat će se 28. kolovoza.

Prošle godine, postaje prvenstva za početak su bile odgođene, a zatim i otkazane. Tako ova godina donosi povratak natjecanja koje više od desetljeća oduševljava publiku diljem svijeta, na najatraktivnijim lokacijama.

Mostarska postaja prvenstva redovito unosi dodatnu dramu u natjecanje. Tri godine zaredom, Mostar je bio domaćin pretposljednje stanice prvenstva, ključne točke koja može presuditi o pobjedniku cijele serije natjecanja.

Upravo su tu Gary Hunt i Rhiannan Iffland 2019. godine osigurali titule. Godinu dana ranije, Steven LoBue omogućio je Huntu povratak u borbu za naslov prvaka. Rhiannan Iflland je 2017. u Mostaru zamalo ispustila krunu prvakinje, nakon što se na treningu ozlijedila i nije mogla nastupiti na natjecanju.

“U Mostaru se osjećam odlično. Skakanje u vodu u tom gradu je integrirano u kulturu. To je skakački grad i vibra koja se događa tijekom natjecanja ne postoji ni na jednoj drugoj postaji našeg prvenstva,” najavio je Gary Hunt

Koliko su atraktivni skokovi s 27 metara visoke platforme govori i činjenica da se 2019. godine ispod Starog mosta okupilo više od 20 000 zaljubljenika u zračne trikove. Događaj su prenosile televizijske postaje u nekoliko desetaka zemalja, gledatelji su stigli iz gotovo svake zemlje u Europi, a nije nedostajalo ni objava na društvenim mrežama.

Jednu takvu objavio je i LeBron James na svom Twitter profilu 2016. godine. Slavni košarkaš podijelio je video skoka Rachelle Simpson. “Nevjerojatno! WOW”, napisao je James.

Nema sumnje da će Red Bull Cliff Diving ponovno ispisati povijest ili točnije, dodati u dugu povijest još jednu stranicu. Podsjetimo, prvi je skok s tog mosta zabilježen još 1664. godine, a tri i pol stoljeća duga tradicija, osim u vrijeme Red Bull Cliff Diving svjetskog prvenstva, traje među lokalnim skakačima bez obzira na vremenske ili druge uvjete.

OSTALI SPORTOVI
Tagged with: