Slavlje Zagrebaša u prepunoj Areni, sjajni Ivić i društvo razbili Kolding!

Filip Ivić, Arena

Rukometaši PPD Zagreba na uzvratnu utakmicu u Kopenhagen putuju sa pet golova prednosti! Slavili su Zagrebaši u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka protiv danskog Koldinga 22:17 u zagrebačkoj Areni .

Igrači Veselina Vujovića pred 14.000 gledatelja otvorili su susret golovima Stepančića i Horvata. Zagrebu su Danci u prvih 14 minuta zabili dva gola, a u 17. minuti bilo je fantastičnih 11-2 na strani hrvatskog prvaka. Poluvrijeme je završilo 15-8.

Pritisak zagrebačkih rukometaša djelomično je popustio u drugom poluvremenu a posebno u posljednjih sedam minuta kada je Zagreb zabio tek jedan gol, dok je Kolding zabio njih pet pa su na kraju Danci spasili što se spasiti da a hrvatski prvak je susret okončao s pet pogodaka prednosti.

Sjajno smo otvorili utakmicu. Žestoka obrana i odlični Filip Ivić na vratima dali su nam vjetar u leđa i omogućili nam da postignemo velik broj lakih golova. Međutim ako je ta naša mladost i poletnost bila prednost u prvom poluvremenu, onda nam je svakako ista bila uteg u nastavku utakmice. Prvo smo drugo poluvrijeme otvorili s dvanaest minuta bez gola, a na koncu smo utakmicu zaključili s nekoliko brzopletosti i tehničkih grešaka zbog čega je naša prednost bila pet, a ne sedam ili više golova”, kazao je nakon susreta trener PPD Zagreba Veselin Vujović a onda u svom stilu dodao:

“Možda ćete pomisliti da sam lud, ali možda i nije loše da smo pobijedili s razlikom od pet golova, a ne nekom većom. Kada pobijediš sa deset golova prednosti lako se opustiš što može biti kobno, ali kada imaš tri, četiri ili pet golova prednosti onda ostaješ koncetriran do kraja. Pred nama je puno posla, ali smatram da imamo šanse za prolazak i idemo se sada dobro spremiti i put Kopenhagena.”

Kod Zagreba najefikasniji su bili Luka Stepančić sa šest i Zlatko Horvat sa četiri pogotka, dok je na vratima branio danas fantastični Filip Ivić s 14 obrana. Momčad Koldinga predvodio je Magnus Landin sa šest pogodaka.

“Nikada ranije u karijeri nisam odigrao utakmicu od ovakve važnosti i stoga bih se prvo zahvalio svima u našem klubu, a posebno treneru što su mi dali priliku zaigrati protiv Koldinga. Mislim da možemo biti itekako zadovoljni s prvih 20-ak minuta kada smo doslovce letjeli terenom. Obrana 5-1 sa Špremom naprijed je bila fantastična, a takav je bio i Filip Ivić na našem golu”, istaknuo je Zagrebov Antonijo Kovačević na konferenciji za medije nakon susreta.

“Zadnjih deset minuta prvog i posebice prvih deset minuta drugog poluvremena nismo bili pravi i to je nešto što trebamo analizirati i što bolje se pripremiti za uzvrat. Sigurno da u Danskoj neće biti lako, ali mi idemo po prolaz dalje i plasman među osam najboljih momčadi Europe”, zaključio je Kovačević.

Uzvrat u Kopenhagenu igra se za tjedna dana.

AKTUALNO RUKOMET

Ostavi komentar