Socca EuroCup u Moldaviji: Hrvatska remizirala sa svjetskim viceprvacima

Socca eurocup

Hrvatska malonogometna reprezentacija na otvaranju Socca EuroCupa u moldavskom Kišinjevu odigrala je 0:0 s Kazahstanom, aktualnim viceprvacima svijeta!

Hrvatska je bolje otvorila utakmicu i već u prvoj minuti imala je odličnu priliku za vodstvo. Hrvoje Čović izborio se za udarac, ali na crti je pogodio svog suigrača Marina Romića te je ostalo bez promjene početnog rezultata.

Nedugo nakon toga došlo je do pada napona na stadionu te je prekinuta utakmica na 30-ak minuta dok ponovno rasvjeta nije osposobljena.

U taj nastavak utakmice bolje su ušli Kazahstanci koji su stvorili nekoliko prigoda, ali siguran na hrvatskim vratima bio je Nikola Beljan. Odličnu prigodu za našu izabranu vrstu propustio je Domagoj Mikleušević, nakon odlične kombinacije s Marinom Romićem i Josipom Haluškom, a u nekoliko navrata nered u redovima Kazahstanaca napravio je Tomislav Haramustek, ali izostala je završnica.

Ostrman_1

”Jedna jako teška utakmica, ali to smo i znali jer je Kazahstan viceprvak svijeta. Odigrali smo vrlo hrabro, na trenutke smo bili bolji, a smatram i da smo imali nešto izraženije prilike. Šteta da jedna lopta nije odsjela u protivničkoj mreži, ali odličan rezultat i dobar poticaj pred utakmicu protiv Francuske”, izjavio je izbornik reprezentacije Željko Ostrman.

Haluska_1

Hrvatska svoju utakmicu protiv Francuske igra večeras u 19 sati, a na nadolazeći dvoboj osvrnuo se kapetan reprezentacije Josip Haluška.

”Očekuje nas još jedna teška utakmica, taktički ćemo ponovno morati biti na razini jer se radi o vrlo zahtjevnoj i brzoj reprezentaciji. Lani smo ih na Svjetskom prvenstvu svladali s 3:2, a smatram da i sada možemo ponoviti taj rezultat.”

Hrvatska svoju utakmicu protiv Francuske igra večeras u 19 sati, po hrvatskom vremenu, a prijenos utakmice može se pratiti uživo putem portala www.malinogomet.hr ili Sportske televizije.

NOGOMET