U moldavskom Kišinjevu počinje Socca EuroCup: Hrvatske malonogometaše u skupini čekaju aktualni svjetski viceprvaci i Francuzi

Socca, Ostrman

Hrvatska malonogometna reprezentacija stigla je na premijerno izdanje Socca EuroCupa, koji se do 2. travnja održava u moldavskom glavnom gradu Kišinjevu.

Protivnici hrvatske reprezentacije na ovom prestižnom natjecanju bit će aktualni viceprvak svijeta Kazahstan i Francuska.

”Velika mi je čast da sam pozvan u reprezentaciju i nadam se da ću opravdati očekivanja izbornika. Ovo je izuzetno zanimljiva inačica malog nogometa, a prvi puta sam ju zaigrao 2018. godine kada sam nastupio na Ligi prvaka u Poreču gdje sam sa svojim suigračima osvojio visoko četvrto mjesto. Kazahstan je viceprvak svijeta, a Francuska je iznimno jaka u svim sportovima tako da nas očekuju dvije iznimno teške utakmice, ali mi predstavljamo Hrvatsku te se nadamo dobrom rezultatu”, istaknuo je Marin Romić, nova uzdanica u našoj izabranoj vrsti.

Hrvatski malonogometaši otputovali su u Moldaviju u skraćenom rosteru. Tako će na ovom natjecanju boje lijepe naše predstavljati vratar Nikola Beljan, kapetan Josip Haluška te igrači Tomislav Haramustek, Marin Romić, Luka Matković, Domagoj Mikleušević, Edi Ljubas i Hrvoje Čović.

”Kostur ekipe ostao je isti kao što je bio na posljednjem Svjetskom prvenstvu, a dodali smo i nekoliko novih imena od kojih su tu dva igrača koja trenutno nastupaju u Irskoj i koji su svojim igrama zaslužili poziv. Čekaju nas teške utakmice, Kazahstanci su sve rekli o sebi na posljednjem SP-u, a Francuzi su izrazito neugodna i brza ekipa. Bit će izazovno igrati s njima, ali ja vjerujem da imamo dovoljno kvalitete, a vidjet ćemo gdje će nas to dovesti”, riječi su izbornika hrvatske reprezentacije Željka Ostrmana koji je još dodao kako će ove utakmice poslužiti i kao odlična priprema za nadolazeće Socca SP u malom nogometu koje se održava u lipnju u Njemačkoj.

Naglasimo kako ovu inačicu malog nogometa mogu igrati isključivo igrači koji nemaju profesionalne ugovore. Bit ovog sporta je da se amateri osjećaju kao profesionalci, a to će im i na EuroCupu biti omogućeno. Uz vrhunske uvijete osigurane od strane ISF Svjetske malonogometne federacije, dogovoreni su i prijenosi utakmica koji će se moći pratiti putem Sportske televizije ili službene web stranice Hrvatskog socca malonogometnog saveza www.malinogomet.hr.

Hrvatska – Kazahstan, 30. ožujka, u 18.55 sati
Hrvatska – Francuska, 31. ožujka u 18.55 sati

Naši reprezentativci nastupat će u poznatoj i priznatoj sportskoj opremi JAKO.

”Drago nam je što smo potpisali suradnju s ovim vrlo kvalitetnim proizvođačem sportske opreme. Stručni stožer i naši reprezentativci već na EuroCupu u Moldaviji zasjat će u novom ruhu te se nadamo da će u novoj opremi ostvariti sjajne rezultate na najjačem malonogometnom kontinentalnom natjecanju”, kazao je Vedran Prga iz Socca Hrvatske te se zahvalio gospodi Stipi Glavinoviću i Juraju Grizelju iz JAKO Hrvatska na iznimnoj susretljivosti i stručnosti.stupati u sportskoj opremi branda JAKO.

NOGOMET