Solidni rezultati i novi bodovi za Eliasa Kolegu i Mateja Vidovića u Wengenu: Nisam zadovoljan, imao sam šansu

Elias Kolega, CroSki

U slalomskoj utrci Svjetskog kupa u švicarskom Wengenu Elias Kolega je s visokim startnim brojem 45. nastavio ostvarivanje dobrih rezultata.

Prvu vožnju završio na 24. mjestu, da bi u drugoj još malo poboljšao rezultat i utrku završio na 18. mjestu (+2.66). Tim rezultatom Ekias je ostvario mjesto u prvih 30 na startu slaloma u Kitzbühelu.

Matej Vidović je prvu vožnju završio na 28. mjestu i u drugoj također poboljšao rezultat završivši ukupno 23. poziciju (+3.38).

“Nisam zadovoljan s današnjim danom. Nisam bio zadovoljan s prvom vožnjom, borio sam se skijao sam na snagu. Snage je ponestalo u zadnjem dijelu i na kraju sam na knap ušao u drugu vožnju. Imao sam šansu. Drugu vožnju sam pokušao, par grešaka mi je uzelo vremena i opet loš plasman. Rekao sam na početku sezone da je svaki plasman u 30 rezultatski uspjeh. Stojim iza toga, ali znam da ovo skijanje danas nije niti blizu onoga što mogu odskijati. Drugi lauf je bilo dobrog skijanja kakvo želim i tražim, samo opet nisam uspio odvoziti cijelu vožnju bez greške,” rekao je Vidović, prenosi službena stranica skijaškog Saveza.

Filipu Zubčiću, sa startnim brojem 59. malo je nedostajalo do plasmana u drugu vožnju, završio je 32. Istok Rodeš nije završio prvu vožnu.

Pobjeda je po prvi put u karijeri pripala mladom Francuzu Clement Noelu koji je uspio zadržati vodstvo iz prve utrke i slavio ispred Austrijanaca Manuela Fellera (+0.08) i Marcela Hirschera (+0.10).

Skijanje ZIMSKI SPORTOVI