Splićani i Osječani saznali protivnike u kvalifikacijama Europske lige: Mi smo Hajduk, imamo kvalitetu za proći dalje

Hajduk, album

Hajduk i Osijek saznali su svoje prve ovosezonske europske suparnike.

U kvalifikacije Europske lige uključuju se u drugom pretkolu, pri čemu će Splićani 17. rujna gostovati u Sjevernoj Makedoniji, kod Renove, dok će Osječani na svom terenu ugostiti švicarski Basel.

“Mi smo nositelji, Renova nema puno europskog iskustva i to je naša prednost. U jednoj utakmici uvijek je bitna psihološka strana, uvijek jedna utakmica može biti nezgodna, ali mi smo Hajduk i imamo kvalitetu za proći dalje,” kazao je trener Bijelih nakon izvlačenja parova pa dodao:

“Saznali smo suparnika, igramo u gostima, sve ćemo analizirati, vidjeti dobre i loše strane te ući maksimalno motivirani kako bismo potvrdili našu kvalitetu. Nema tu puno filozofije.”

Trener Osijeka Kulešević jasno je poručio: “Jako težak suparnik, vidi se to i po njihovom koeficijentu kojega imaju u Europi. S druge strane, ipak je dobro da ćemo igrati na domaćem terenu, iako ne možemo računati na podršku naših navijača. U jednoj je utakmici ipak sve moguće, bez obzira na to što su oni prošloga mjeseca igrali u četvrtfinalu Europske lige protiv Šahtara. Prije toga su bili vrlo uvjerljivi u dva ogleda s Eintrachtom iz Frankfurta, slaveći u gostima čak s 3:0. Vidim da su jučer izgubili finale švicarskog Kupa, a i nemaju više primat u domaćem prvenstvu što se titule tiče. Riječ je o klubu koji ima višestruko veći proračun od našeg i sigurno nas očekuje vrlo zahtjevna zadaća. Sezona nam je loše krenula, no možda je baš ogled s Baselom šansa da se vratimo u pozitivu, nakon serije domaćih derbija u HNL-u. Možda je to prednost za nas da igramo teške utakmice prije europske premijere…”

Uz pobjednike ovih susreta, u ždrijebu trećeg pretkola Europske lige naći će se još Rijeka i Lokomotiva.

 

Europska liga, treće pretkolo:
Renova – Hajduk (17. rujna)
Osijek – Basel (17. rujna)

NOGOMET