Sport Fest vraća se u Poreč

Alan Balen

U Zagrebu je u kazalištu ‘Luda kuća’ predstavljeno treće izdanje Sport Festa, prvog hrvatskog i najvećeg regionalnog sportskog sajma i konferencije. Nakon vrlo uspješne premijere u Poreču prošle godine, Sport Fest se od 4. do 6. listopada vraća u dvoranu Žatika. Fokus Sport Festa ove godine je predstavljanje “360° sporta”. Ideja je okupiti cijelu sportsku industriju na trodnevnom druženju i povezati ih kroz sajam i konferenciju.

Bogati program Sport Festa ove će godine uključivati Run Croatia utrku, BMX natjecanje, Red Bull događanja, klizanje, slobodno penjanje, natjecanje u obaranje ruku i mnoge druge aktivnosti. Ovogodišnju konferenciju ponovno će obilježiti legende hrvatskog sporta poput Željka Mavrovića, Igora Blažinčića, braće Sinković, Line Červara, a organizatori najavljuju još neka iznenađenja. Još veći broj sajamskih izlagača jamči više nego dovoljno zanimljivosti za sve posjetitelje, a cijeli program zaokružit će Istra & Craft Beer festival u večernjim terminima na porečkoj rivi.

Sport Fest

Alan Balen, izvršni direktor projekta, istaknuo je važnost ovakve manifestacije: “Do sada smo već etablirali Sport Fest kao događaj koji pokriva sve sfere sporta, za sve zainteresirane skupine. Upravo zato, ove godine ideja koja nas i vodi i cilj prema kojem idemo je ‘360° sporta’. Nakon prva dva izdanja i više tisuća posjetitelja i sudionika, sasvim nam je jasan pristup koji donosi kvalitetu i odličan odaziv publike. Kroz 360 stupnjeva sporta obuhvatit ćemo sve relevantne teme, aktere i trendove, kako na sajamskom tako i na konferencijskom dijelu, za jedinstven sportski vikend u Poreču. Kao i prošle godine, vodimo računa o tome da fanovi sporta vode zdrav život pa pripremamo velik broj aktivnosti za sve posjetitelje, a tu su naravno i godišnje JUMP nagrade i zabavni večernji programi.“

Zahvaljujući kontinuiranoj podršci grada Poreča, Valamar Riviere te ostalih pokrovitelja i partnera sajamski dio događaja će i ove godine biti besplatan za sve posjetitelje.

Toni Hrvatin, voditelj razvoja destinacijskih proizvoda u Valamar Rivieri, je naglasio: “Valamar tradicionalno podupire sportske manifestacije u destinacijama u kojima poslujemo jer vjerujemo u značaj zdravog i aktivnog života i odmora, a na ovaj način ujedno obogaćujemo sadržaj za sve naše goste. Iznimno nam je zadovoljstvo što smo zajedno s našim destinacijskim partnerima sponzori ovako jedne lijepe sportske priče već drugu godinu zaredom u Poreču, pogotovo nakon što se prošlogodišnje izdanje pokazalo kao iznimno uspješno okupljanje velikog broja sportaša, entuzijasta, klubova i saveza Sigurni smo kako će Sport Fest i ove godine u listopadu ponuditi bogati sportski program i dodatno ojačati tradiciju sporta u Poreču.”

Sport Fest, Valamar

Legendarni hrvatski boksač Željko Mavrović jedan je od govornika na konferenciji u Poreču: “U današnjem urbanom svijetu i promijenjenom stilu života, sport je jedini način za mnoge da rade na svom tijelu, a tako i umu. Zato je Sport Fest važan jer promiče sve oblike aktivnog života. Ovo je posebno važno za djecu koja kroz sport mogu najbolje odrasti i naučiti prave vrijednosti. Drago mi je što će program biti toliko raznovrstan jer se time garantira da će svaki posjetitelj pronaći nešto zanimljivo. “

OSTALI SPORTOVI